DOLOVO: Predškolci na priredbi pokazali šta umeju

Niz zanimljivih dešavanja u kojima su u centru pažnje deca u Dolovu se nastavio u ponedeljak, 20. juna. Tog dana, kada je sunce malo olabavilo svoj topli zagrljaj, na trgu u selu okupili su se predškolci koji ovih dana izlaze iz zabavišta i naoružavaju se sveskama i olovkama kako bi u septembru započeli plovidbu kroz ono doba koje je Desanka Maksimović smatrala najlepšim „od kolevke pa do groba”.

Zainteresovanoj publici, mamama, tatama i ostalim članovima porodice klinci su prikazali šta su sve u proteklih godinu dana naučili uz pomoć svojih vaspitačica.

Pročitajte još  PRAZNIK MUZIKE: Ovako će Muzička škola obeležiti 74. rođendan

Čitav događaj pretvorio se u odličnu žurku, pa su se svi lepo izđuskali uz najrazličitije numere prilagođene najmlađem uzrastu. Bilo je tu i pačijeg i majmunskog plesa i one čuvene koreografije za pesmicu „Kad si srećan”, a na kraju nije izostalo ni Užičko kolo.

– Važno je da se ovom uzrastu dece da na značaju kroz priredbe i manifestacije poput ovih. Kroz ovaj vid predstavljanja svega onog što su naučili sa vaspitačicama, mališani će naučiti da cene svoj rad i trud uložen u obrazovanje, kako bi izrasli u vredne, pametne i dobre ljude – kaže Lidija Ankucić Božić, tehnički sekretar MZ Dolovo, koju ste sigurno upamtili i kao inicijatora nastupa malih i najmanjih maturanata u otvorenim javnim prostorima u Dolovu ovih dana.

Pročitajte još  PANČEVO: Osam novih igrališta gradiće se u gradu i još sedam u naseljenim mestima

Dolovci smatraju da je ovog ponedeljka, na nastupu zabavištanaca, direktorka škole Verica Stošić još jednom pokazala da je pored funkcije direktora koju odgovorno radi, ona ujedno i izvrstan animator dece. Program je vodila Katarina Šmit, a vaspitačice koje su uvežbavale decu za ovu svečanost su: Dušica Susa, Renata Puja i Ivana Filipov.

A u Dolovu se nova žurka sa đuskanjem najavljuje već za narednu subotu, 25. jun. Organizator će biti Aktiv mladih iz tog sela.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: