POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Foto: Bojan Babin

Pančevka Anja Crevar, takmičarka Plivačkog kluba Dinamo, danas je dobila i zvaničnu potvrdu da će se takmičiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

– Posle preraspodele neiskorišćenih kvota, a u skladu sa utvrđenim procedurama, Anja će učestvovati u ženskoj pojedinačnoj disciplini na 400 metara mešovitim stilom, na osnovu njenog OCT od 04:38,93, postignutog na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi 2024 – saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Olimpijski komitet Srbije (@oksrbije)

 

Pročitajte još  ZASLUŽENO: Pančevka Dragana Mladenović dobitnica prestižne književne nagrade „Neven”

U Plivačkom klubu Dinamo podsećaju da će to za Anju biti već treće Olimpijske igre.

– Pre Pariza, Anja je nastupala i na Igrama u Rio de Žaneiru sa samo 16 godina, kao najmlađi član naše reprezentacije koji je ikada išao na OI. Anja je time ispisala istoriju srpskog sporta, ali i nastavila dalje da je piše 2021. godine kada je učestvovala na svojim sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Tada je do cilja doplivala kao 10. u trci 400 m mešovito. Sada joj sledi Pariz, gde će nastupati u dve discipline: 400 m mešovito i 200 m delfin – navode u Dinamu.

Pročitajte još  PANČEVO: Održana „Biciklijada 06”, obezbeđeni držači za bicikle za još nekoliko škola

U Anjinom klubu ističu da je ova sjajna Pančevka ovim najnovijim dostignućem još jednom potvrdila da je u vrhu svetskog plivanja još od 2015. godine, kada je osvojila svoju prvu bronzanu medalju za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu, u disciplini 400m mešovito.

Svih Anjinih dosadašnjih uspeha možete se podsetiti na Fejsbuk stranici PK Dinama:

 

Anjina najbolja godina do sada definitivno je 2024. budući da je ona ove godine ostvarila svoj najveći uspeh u karijeri kada je finale Svetskog prvenstva u Dohi završila na 4. mestu (400 m mešovito). Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu, dva puta se domogla finala završivši svoje trke na 4. (400 m mešovito) i 6. (200 m delfin) mestu.

Pročitajte još  ROK ISTIČE: Predložite kandidate za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

Hoće li iz Pariza stići kruna njenog ovogodišnjeg uspeha saznaćemo za manje od mesec dana. Pančevo je svakako svim srcem uz Anju!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: