VESLANJE: Pregršt medalja za Tamiš na Prvenstvu Srbije, Jančikin i Perić ponovo šampioni

Na Prvenstvu Srbije u veslanju za seniore, juniore i kadete, održanom proteklog vikenda, veslači Tamiša iz Pančeva ostvarili su odlične rezultate i osvojili pregršt medalja.

Seniori su veslali u Beogradu na jezeru Ade Ciganlije, gde je zablistao mladi reprezentativac Tamiša Miloš Boškov, osvajač bronze za Srbiju u Kazanju na Igrama Briksa. On se ovog puta izborio za srebrnu medalju u skifu, dok je sa svojim klupskim kolegom Milošem Badrljicom osvojio bronzanu medalju u dubl skulu za lake veslače.

Drugi deo Prvenstva održan je na veslačkoj stazi Palićkog jezera. Prošlogodišnji šampioni države, reprezentativac Marko Jančikin i učesnik Evropskog prvenstva u skifu Petar Perić, proglašen mladim talentom od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport, odbranili su titulu u dubl skulu za juniore i okitili se zlatnom medaljom.

Pročitajte još  U PANČEVU, OD 10. DO 20. OKTOBRA: Festival mentalnog zdravlja odgovara na pitanje zašto se (ne) menjamo

Mlade veslačice Nikolina Gerstner i Bojana Jakšić postale su vicešampionke države u vrlo zahtevnoj veslačkoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Ognjen Jović i Vanja Ignjatov, mlade nade pančevačkog veslanja potvrdili su svoj talenat osvojivši srebrnu medalju u dubl skulu za kadete.

Stigla je i još jedna bronzana medalja za šampione Tamiša Marka Jančikina i Petra Perića u četvercu skul za juniore. Oni su to odličje osvojili sa svojim mlađim klupskim drugovima Ognjenom Jovićem i Vanjom Ignjatovim.

Pročitajte još  PANČEVO: Počela prodaja karata za Džez festival

Zanimljivo je da je Tamiš po prvi put za 102 godine svog postojanja nastupio u najprestižnijoj veslačkoj disciplini – osmercu, i to u svim kategorijama seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj.

– Ove godine smo obnovili svoj plovni park jednim polovnim osmercem iz Velike Britanije, i već na ovom prvenstvu, iako smo debitanti u ovoj disciplini, Tamišu su pripale dve bronze u osmercu za seniore i kadete. Sa ovakvim izvanrednim rezultatima na Prvenstvu Srbije u veslanju pokazali smo da je Veslački klub Tamiš u samom vrhu srpskog veslanja. To potvrđuju i naši standardni reprezentativci Miloš Boškov, senior i Marko Jančikin, junior, koje tek očekuju bitke i uspesi na velikim svetskim i evropskim takmičenjima. Posebno sam zadovoljan timskim duhom i medaljama koje su osvojile debitantske ekipe osmeraca. Nema opuštanja, tek smo na pola sezone, sada nas očekuju velika međunarodna takmičenja – prvi je komentar glavnog trenera Ognjena Matijevića, nakon velikog uspeha Tamiša na Prvenstvu.

Pročitajte još  PANČEVO: Napreduju radovi na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića, a konačno stižu i semafori na dve raskrsnice

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: