PANČEVO: Grad nagradio vukovce osnovnih škola ekskurzijom

Grad Pančevo već godinama tradicionalno nagrađuje najbolje osnovce, nosioce Vukove diplome, jednodvnevnom ekskurzijom, a ovaj lep poklon nije izostao ni ove godine.

Najuspešniji mali maturanti krenuli su jutros na svoje nagradno putovanje. Učenici su posetili Prirodnjački muzej u Svilajncu, manastir Manasiju, a zatim i Park maketa, jedinstvenu turističku atrakciju ne samo opštine Despotovac, već i cele Srbije, gde su imali priliku da vide makete najpoznatijih srpskih srednjovekovnih manastira.

Đaci su obišli i Resavsku pećinu, a bili su i na vodopadu Lisine.

Inicijativa Grada Pančeva da nagradi izuzetno angažovane učenike, spojena je sa željom da ujedno promoviše i značaj obrazovanja, ali i kulturnog nasleđa, pa stoga tokom izleta učenici obilaze znamenitosti naše zemlje i upoznaju se sa našom istorijom, bogateći dodatno svoje znanje.

Pročitajte još  USPEH KAKAV SE NE PAMTI: Pesnik iz Pančeva Uroš Đorović dobio dve najprestižnije književne nagrade za prvu zbirku

Sa učenicima je danas na izletu bila mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje.

– Nagradna ekskurzija postala je tradicija za naše najbolje maturante koja traje od 2016. godine. Ove godine su nagrađena 132 najbolja maturanta osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, a pored vukovaca, tu je i 19 đaka generacije. Oni su dobili na poklon knjigu i jednodnevni izlet. Svake godine skoro svi nagrađeni đaci krenu na nagradnu ekskurziju, što dokazuje koliko njima to znači. Želimo da naša deca znaju da Grad Pančevo brine o njima. Ove godine za nagrađivanje najboljih učenika osnovnih škola izdvojili smo skoro milion dinara. Roditelji i nastavnici su iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom i pažnjom koju je Grad Pančevo posvetio svojim najboljim učenicima, zato što ovakvi događaju motivišu decu da nastave da postižu odlične rezultate u svom obrazovanju – rekla je mr Tatjana Božić.

Pročitajte još  PANČEVO: Pošta u ponedeljak prodaje neisporučene pošiljke

Ona je podsetila da za Dan grada Pančeva učenici koji su nosioci diploma sa raznih takmičenja takođe dobijaju nagrade, a nisu zaboravljeni ni najuspešniji srednjoškolci i studenti.

– Nadam se da će ovakve nagrade našim najmlađim đacima biti podstrek da uče i da ostvaruju uspehe tokom obrazovanja i da ćemo iz godine u godinu imati sve više uspešnih đaka svih uzrasta – poručila je Božić.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: