VRATIO SE PAFF: Filmski festival u Pančevu od 19. do 21. januara

Sve one koji su voleli PAFF – Pančevo film festival, obradovaće vest da će se ova manifestacija nakon četvorogodišnje pauze ponovo održati, i to već ovog meseca. Program festivala realizovaće se na nekoliko lokacija u Pančevu, od 19. do 21. januara.

Manifestacija će biti otvorena 19. januara u dvorani Kulturnog centra, a tom prilikom će publika moći da pogleda film rumunskog reditelja Radua Žudea „Ne očekujte previše od kraja sveta”.

Tokom tri dana festivala biće prikazano još pet dugometražnih ostvarenja : „Prizvan i pozvan”, „Ekskurzija”, „Zlo ne postoji”, „Lost Country” i „Disko igrač”. Tokom drugog i trećeg dana festivala biće prikazani kratkometražni filmovi mladih autora.

Novina na ovoj manifestaciji biće „Mladi žiri” sačinjen od srednjoškolaca.

– Od petka do nedelje „Mladi žiri” će uz mentorstvo mlade filmske autorke Tamare Broćić, analizirati filmove iz ovogodišnje selekcije kratkometražnih filmova iz zemlje i regiona. Nakon uvodnog predavanja, odgledanih filmova na festivalu, grupa srednjoškolaca će analizirati sve aspekte filmskog stvaralaštva (režiju, scenario, fotografiju, montažu, glumu) i doneti odluku o najboljem kratkom filmu ovogodišnjeg festivala – navode organizadori.

Pročitajte još  U SUBOTU, 24. FEBRUARA: Koncert Tamburaškog orkestra Pančeva povodom jubileja

Ako želite da budete deo „Mladog žirija” prijavite se OVDE.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Pančevo film festival (@pancevo.film.festival)

 

Publika će pre projekcija imati priliku da pogleda i muzičke spotove alternativnih muzičkih sastava koje su režirali mladi filmski reditelji, kao i da učestvuje u raznovrsnim pratećim, edukativnim i muzičkim programima.

Pročitajte još  VODIMO VAS U BIOSKOP: Spremite kokice i odaberite film, a mi vam poklanjamo karte

Tako će prvog dana festivala, 19. januara, u okviru muzičkog programa u foajeu Kulturnog centra nastupiti beogradski bend „Turbo Trans Turisti”, a nakon toga slede nastupi DJ-eva Bukazića i Shikla u Štabu Pogon.

Drugog dana će u Štabu Pogon posetioci moći da čuju muzički sastav „Benjd”, a nakon toga i set pančevačkih DJ-eva – Damjana i Dju Dju-a. Poslednji dan festivala, 21. januar, tradicionalno je rezervisan za karaoke veče koje će takođe biti održano u Pogonu.

Ulaz na sve programe je besplatan.

 

Pančevo Film Festival organizuje istoimeno udruženje građana u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva. Festival je podržalo Ministarstva kulture Republike Srbije kroz projekat Povratak Pančevo Film Festivala – PAFF 2.0.

PAFF je manifestacija posvećena negovanju i promociji nezavisne autorske kinematografije i filmova koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici. Glavna misija festivala je da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da, kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika. Organizacioni tim festivala, takođe, čine mladi entuzijasti.

Pročitajte još  VEČERAS U KULTURNOM CENTRU: Projekcija nagrađivanog dokumentarca „Flašaroši”, pa razgovor sa autorima

Za detaljan programa pratite Facebook i Instagram stranicu festivala.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Pančevo film festival (@pancevo.film.festival)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: