VESLANJE: Pančevac Kosta Vujko učestvovao na kampu u Nemačkoj

Foto: Veslački klub „Tamiš”

Kosta Vujko, član pionirske selekcije Veslačkog kluba Tamiš, zajedno sa još 15 talentovanih veslača iz Srbije, bio je učesnik veslačkog kampa pod nazivom „Row to Olympics”, održanog od 20. do 27. avgusta u Minhenu i Hanoveru.

Manifestacija „Row to Olympics” održana je zapravo na ukupno pet različitih lokacija širom Nemačke, a svaki kamp je predstavljao jednu od boja na logou Olimpijskih igara. Na kraju, svi učesnici su se sastali u Hanoveru na završnom takmičenju. Pored pionira iz Srbije, učestvovali su i mladi veslači iz Nemačke, Francuske, Italije, Velike Britanije, Češke i Mađarske.

Foto: Veslački klub „Tamiš”

Glavni cilj projekta jeste da se najmlađi takmičari upoznaju sa veslanjem iz druge perspektive. Najviše pažnje je bilo usmereno na učenje tehnike rimen veslanja, kao i testiranje individualnih sposobnosti. Svaki dan je bio ispunjen aktivnostima koje su vodili animatori, a učesnici su mogli da se predstave svojim vršnjacima iz drugih zemalja kako bi se svi što bolje upoznali.

Na finalnom takmičenju, pioniri iz Srbije su u crvenom timu zauzeli četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

Osim sticanja veslačkog znanja i iskustva, oni su imali priliku da vide kako treniraju vršnjaci iz drugih zemalja, ali i da provere svoju takmičarsku formu u jakoj konkurenciji.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *