PANČEVO: Prijave za književnu radionicu „Rukopisi” otvorene do 23. oktobra

Dom omladine Pančevo, u saradnji sa Udruženjem književnika i književnih prevodilaca Pančeva, poziva srednjoškolce i studente, odnosno zainteresovane do 31. godine starosti, a koji žive u Pančevu ili Beogradu da se prijave na treći ciklus književne radionice „Rukopisi“.

Radionica će trajati šest meseci, od novembra ove, do maja sledeće godine, a održavaće se najmanje jednom nedeljno u prostorijama Doma omladine Pančevo.

Da biste se prijavili, treba da popunite upitnik koji možete preuzeti na sajtu Doma omladine OVDE.

Uz to, treba da pošaljete prijavu na mejl: knjiz.radionica.rukopisi@gmail.com.

Program sufinansira Dom omladine, tako da učesnici radionice plaćaju nadoknadu po nižoj ceni od po 1.500 dinara mesečno.

Rok za prijavljivanje je 23. oktobar, a radionica počinje 1. novembra. Broj mesta je ograničen.

Radionicu vodi književnica Jasmina Topić, urednica pesničke edicije „Najbolja” i zbornika „Rukopisi”.

– Radionica pisanja obuhvata osnove pisanja, sa podelom na dva segmenta: poeziju i prozu, i daje uvid u savremenu književnu scenu kao i književne klasike. Obuhvata i razmenu knjiga i razgovor o pročitanom, različite vežbe pisanja, rad na već postojećim tekstovima, informisanje o književnoj periodici i prilici za objavljivanje knjige, i uopšte, podizanje znanja i kvaliteta pisanja. Radionica je namenjena svim ljubiteljima književnosti koji bi da steknu bolji uvid u savremeno pisanje ili književnu scenu, kao i onima koji pišu ili žele da pišu – kaže Jasmina Topić.

Sastanci sa polaznicima održavaće se jedanput nedeljno, a po dogovoru i dvaput. Predviđeno je i uključivanje u različite programe i aktivnosti, a radioničari će imati priliku da samostalno realizuju neke od svojih ideja u saradnji sa Domom omladine Pančevo i/ili Udruženjem književnika Pančeva.

Kada se radionica završi, biće upriličeno i završno čitanje (predstavljanje) polaznika u okviru književne manifestacije „Rukopisi” u maju sledeće godine u Pančevu. Odabrani autori će objaviti svoje prve radove u tom časopisu, a jedan autor će dobiti mogućnost i da publikuje svoju prvu knjigu pesama.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *