UZ PODRŠKU MOS-a: Ponovo radi psihološko Savetovalište za mlade „Moje mesto” – i uživo i onlajn

Savetovalište za mlade „Moje mesto” mladim Pančevkama i Pančevcima, uzrasta 15 do 30 godina već je dugo prvi izbor kada je reč o besplatnoj, sigurnoj i profesionalnoj psihološkoj podršci.

Nažalost, i na plećima mladih je u današnje vreme mnogo briga i problema, pa se u savetovalištu uvek traži mesto više i kapaciteti se neprekidno proširuju. Ova vrsta podrške finansira se kroz projekte, pa nastavak rada savetovališta uvek zavisi od toga da li je i u kojoj meri obezbeđeno finansiranje.

Na svu sreću, ove godine je vrednost ovog projekta pored Grada Pančeva, prepoznalo i Ministarstvo omladine i sporta, koje je podržalo ovaj projekat u dovoljnoj meri da se rad savetovališta dodatno intenzivira i proširi.

To znači da će sada savetovalište umesto dva puta nedeljno raditi četiri puta nedeljno, da će se u timu za podršku mladima pored psihologa naći i psihijatar, kao i da će savetovalište raditi i onlajn i to na portalu zdravopancevo.rs.

Nosilac projekta Savetovalište za mlade „Moje mesto” je Kancelarija za mlade Grada Pančeva, a partneri Grada su Udruženje „Psihogeneza”, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Kovin, Dom omladine i Udruženje „Pančevački omladinski centar” koje je osnivač portala zdravopancevo.rs.

Foto: © Canva Pro

– Sa idejom da se pruži psihološka podrška i preveniraju mentalni poremećaji, Kancelarija za mlade je u martu prošle godine pokrenula pilot projekat Savetovalište za mlade „Moje mesto“. Usluge psihoterapije i savetovanja bile su dostupne dva dana nedeljno. S obzirom na to da je tokom više od godinu dana kontinuiranog rada procenjena neophodnost proširivanja ove vrste usluge, stručni tim Savetovališta je sa novim, upotpunjenim konceptom, aplicirao za sredstva na konkursu Ministarstva omladine i sporta. Na našu veliku radost, značaj projekta je prepoznat i odobrena su nam sredstva za njegovu realizaciju – istakla je Jadranka Grujičić Đurić, psiholog i porodični psihoterapeut iz Udruženja „Psihogeneza”.

U ovom ciklusu Savetovalište će raditi četiri puta nedeljno, od ponedeljka do četvrtka, a pored psihoterapije biće dostupna usluga psihijatra u slučajevima kada je farmakoterapija za klijente neophodna. Uz to, u planu su i kreiranje i distribucija psihoedukativnih brošura za mlade, kao i radionice koje će biti realizovane jednom mesečno.

Pored ovih usluga, u ovom ciklusu novina će biti i onlajn savetovanje, gde već od sada kroz kontakt formu na našem poralu (OVDE) možete da postavite pitanje psihologu anonimno i potpuno besplatno. Uslov je da imate 15-30 godina i da ste iz Pančeva.

Na vaša pitanja će odgovarati Jadranka Grujičić Đurić, a odgovor će vam stići na vašu mejl adresu u roku od nekoliko dana.

Najzanimljivija pitanja i odgovori biće objavljeni na portalu zdravopancevo.rs. Pitanja će biti po potrebi izmenjena tako da vaša anonimnost ostane sačuvana. Projekat Savetovalište za mlade „Moje mesto“ realizovaće se do kraja tekuće godine.

Ukoliko želite da odete u savetovalište uživo, svoj termin možete zakazati putem telefona 061/6472-290 ili putem mejla savetovalistezamlade@pancevo.rs. Isti kontakti su dostupni i za sve dodatne informacije u vezi sa radom savetovališta.

Projekat podržali:

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Grad Pančevo

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.