U SUBOTU U PANČEVU: Biciklistička tura „Daj pedalu raku”

Pančevo će u subotu, 23. septembra, organizovati dva događaja koji se tiču borbe protiv raka. Kao što smo već pisali, u parku će od podne biti postavljena humanitarna izložba dečjih radova i održaće se program za decu u organizaciji NURDOR-a, a manifestacija ima za cilj prikupljanje novca za Roditeljsku kuću u Beogradu, namenjenu porodicama dece obolele od malignih bolesti.

Ove godine će se Pančevo ponovo pridružiti i regionalnoj akciji „Daj pedalu raku”, u organizaciji udruženja Ženski centar „Milica”. Partner ovog udruženja kada je reč o akciji u našem gradu je Zavod za javno zdravlje Pančevo, a kao i svake godine, glavna aktivnost biće biciklistička vožnja. Ona ima za cilj da se na simboličan način obeleži početak kampanje Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke i da se pruži podrška obolelima od te bolesti.

Cilj akcije je i promovisanje važnosti obavlјanja redovnih pregleda i samopregleda, upražnjavanja zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji. Pančevo će biti četvrti put na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.

Okupljanje svih onih koji žele da učestvuju u vožnji zakazano je za 11 sati na Gradskoj plaži.

Biciklistička vožnja podrške „Daj pedalu raku” se sprovodi uz institucionalno pokrovitelјstvo Ministarstva zdravlјa, Ministarstva omladine i sporta i uz podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut”.

O važnosti redovnih pregleda kao o prvoj liniji odbrane od raka dojke za „Zdravo Pančevo” govorio je dr Dušan Duda Stojić. Intervju pročitajte OVDE.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: