U PETAK: Koncertna promocija albuma benda „Ljubičice” i Olge Petrović

koncertna promocija benda ljubičice i olge petrovićKoncertna promocija dva albuma – novog albuma benda „Ljubičice” i klavirskog solo albuma Olge Petrović, biće održana u petak, 20. januara, od 19 sati u dvorani Kulturnog centra. Ovaj događaj organizuje studio „Krokodil”.

Grupa „Ljubičice” je iz Pančeva, a čine je braća Petar i Vuk Stevanović. Ovaj sada već poznati dvojac, koji nas je letos iznenadio singlovima „Opet” i „Možda je vreme”, predstaviće svoj novi zvuk koncertom uživo.

Ovo je, inače, prvi celovečernji nastup „Ljubičica” nakon trogodišnje koncertne pauze.

– Zaista se radujemo nastupu u Pančevu i drago mi je što ćemo nove pesme predstaviti prvo u našem gradu. „Ljubičice” su, pre svega, koncertni bend i naša muzika najbolje funkcioniše kada je izvodimo pred publikom. Iako verujem da smo na novom albumu napravili nešto zaista vredno pažnje, ipak s neuporedivim uzbuđenjem očekujem energiju žive svirke – poručio je Vuk Stevanović.

Veče će otvoriti mlada pijanistkinja Olga Petrović, koja će publici predstaviti lični osvrt na muzički stil ragtime, zabeležen na jedinstvenom albumu „Slow Rag”, na kojem se nalaze odabrane kompozicije Skota Džoplina.

Ovo je prvi put da neki domaći interpretator posveti album delima ovog kompozitora.

Povodom predstojeće koncertne promocije, Olga je prokomentarisala:

– Snimanje i rad na produkciji albuma bili su za mene izuzetno dragoceno i izazovno iskustvo. Rad na albumu dešavao se u periodu koji je bio ispunjen, kako na svetskom, tako i na ličnom polju, mnogim teškim i važnim događajima, i sigurna sam da je veliki deo toga utkan u muziku. Drago mi je da smo, zajedno sa studijom „Krokodil”, uspeli da realizujemo ovaj, za mene, veoma važan album. Jedva čekam da dobije i koncertni život.

Izuzetno interesantan izbor muzike za debitantski album, mogao bi se dopasti ljubiteljima džeza ali i klasike, a zbog svoje izuzetne komunikativnosti i široj publici. Ovaj nastup organizovan je kao deo MAGMA festivala.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *