U PANČEVU ZA DAN ŽENA: Frano Lasić nastupa u Kulturnom centru

Foto: Promo, Kulturni centar Pančeva

Poznati jugoslovenski glumac i muzičar Frano Lasić, čiji je možda najpoznatiji hit „Volim te, budalo mala”, održaće koncert u dvorani Kulturnog centra u Pančevu u petak, 8. marta, od 20 sati.

„Nostalgično putovanje” naziv je koncerta u kome će Pančevke, ali i Pančevci imati priliku da uživaju baš na Međunarodni dan žena.

Karte za ovaj koncert mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 1.300 dinara.

Kako je najavio Frano Lasić, koncert počinje hitovima iz šezdesetih godina, a završava hitovima iz sadašnjeg vremena. Tokom koncerta publika će osetiti šta je pravi vremeplov, putovaće kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane, uz muziku tog vremena.

Pročitajte još  U PANČEVU 22. APRILA: Koncert Orkestra rumunske narodne muzike

Frano Lasić je jugoslavenski i hrvatski glumac i pevač iz Dubrovnika. Svoj prvi film „Okupacija u 26 slika“ Lordana Zafranovića snimio je 1978. godine, a već 1983. odlazi u Ameriku gde je proveo sedam godina i gde je završio produkciju i glumu. Nakon Amerike, kraće vreme je živeo u Engleskoj i u Beču. Do danas je igrao u preko 55 filmova sa područja Jugoslavije. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu „Slučaj Harms“ Slobodana Pešića (1987.) i u „Kiklopu“ režisera Antuna Vrdoljaka iz 1982. koji je rađen po romanu Ranka Marinkovića.

Pročitajte još  OMOLJICA: Počelo snimanje filma „Kalafon“ o prvom nastupu romskog dečaka muzičara

Zabeležio je uloge u serijama „Dnevnik velikog Perice”, „Aleksandar od Jugoslavije”, „Ubice mog oca”, „Selo gori a baba se češlja”, „Budva na pjenu od mora”, „Bitange i princeze”, ”Beležnica profesora Miškovića” i u telenovelama „Villa Maria”, „Obični ljudi” i „Dolina sunca” i „Zabranjena ljubav”.

Ostvario je i zapaženu muzičku karijeru. Na Splitskom festivalu zabavne glazbe iao je 1983. veliki hit „Zagrljeni“, a njegova pesma „Volim te budalo mala“ bila je pobednica Zagrebfesta.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: