U PANČEVU, 31. MAJA: Konstrakta i „Zemlja Gruva” u Kulturnom centru

Konstrakta, omiljena umetnica regiona i naša predstavnica na „Pesmi Evrovizije 2022”, nastupiće sa svojim matičnim bendom „Zemlja Gruva” u petak, 31. maja, od 20 sati, u Kulturnom centru Pančeva.

Konstraktin koncert je deo muzičkog programa prvog izdanja „No Panels” konferencije, koja će biti održana od 30. maja do 1. juna na nekoliko lokacija u Pančevu.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 2.100 dinara na prodajnom mestu Tiket kluba u Pančevu, prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Najveću pažnju domaće, ali i evropske javnosti, Konstrakta je privukla pesmom „In Corpore Sano“, kojom je predstavljala Srbiju na „Pesmi Evrovizije 2022” u Torinu. Ovaj nastup doneo joj je visoko, peto mesto i neverovatnu popularnost.

Pročitajte još  DŽUDO: Pet medalja za Dinamo na Kupu cara Konstantina

Na Pesmi Evrovizije je osvojila nagradu „Marcel Bezansson” za najbolji umetnički nastup, kao i još dva priznanja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup. Pored toga, Radio Beograd ju je izabrao za jednog od predstavnika na festivalu „Eurosonic” u Holandiji.

konstrakta
Foto: promo

Na ovogodišnjem takmičenju „Pesma za Evroviziju” plasirala se u finale numerom „Novo, bolje“ i autentičnim scenskim nastupom. Konstrakta je ponovo očarala publiku i potvrdila svoj status muzičkog fenomena i jedne od naših najupečatljivijih umetnica koja je osvojila region i Evropu.

Nakon velike popularnosti hita „In Corpore Sano“, usledio je još jedan triptih – „Evo, obećavam“, uz pratnju uzbudljivog muzičkog videa koji na kreativan i promišljen način prikazuje teme o kojima govori lirika, snimljen kao omnibus tri priče – „Depresivna sam“, „Anksiozan sam“ i „Obećaj mi“.

Pročitajte još  NEVEROVATAN USPEH: Silva Vračar ubedljivo pobedila na takmičenju i osvojila harfu za Muzičku školu

Sa slovenačkim muzičarem Magnificom udružila je snage na numeri „Put“, koja je rađena specijalno za film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule – lančana reakcija“.

konstrakta pančevo
Foto: promo

Krajem prošle godine, zajedno sa „Zemljom gruva”, objavila je singl „O, klasje moje“ po čuvenom tekstu pesnika Alekse Šantića, koja je sastavni deo novog serijala redakcije školskog programa RTS-a „Lektizer“.

Konstrakta je na muzičkoj sceni već 20 godina. Od samih početaka poznata je kao vokal benda „Zemlja gruva”, a pre pet godina je započela solo karijeru singlom „Žvake“, nakon čega je usledila i pesma „Neam šamana“.

Pročitajte još  U PETAK U BIBLIOTECI: Otvaranje izložbe fotografija Aleksandra Stojkovića
Foto: promo

Nova muzička konferencija pod nazivom „No Panels Conference” biće održana od 30. maja do 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko-edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara i učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća „Kontra Rights” iz Pančeva, udruženje „Sinhro” i izdavačka kuća i muzički studio „Krokodil”, uz podršku platforme „Srbija stvara muziku” (Serbia Creates Music).

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: