U NEDELJU U PANČEVU: Preventivni pregledi i za odrasle i za decu

Dom zdravlja Pančevo će, zbog velikog interesovanja građana, u nedelju, 26. maja, organizovati još jednu etapu besplatnih preventivnih pregleda, a po prvi put će moći da se pregledaju i deca.

Naime, na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu školske dece Doma zdravlja Pančevo (u Školskom dispanzeru), u periodu od 8 do 17 sati, biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta. Tom prilikom biće im pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Pročitajte još  IZVUČENA LOTO PLUS SEDMICA: Pančevac dobitnik 830.000 evra!

Takođe u Zdravstvenoj ambulanti „Centar“ u Zmaj Jovinoj 10, takođe od 8 do 17 sati, svi građani, računajući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde (T3, T4 i TSH), a muškarci će moći da urade i tumor markere prostate (PSA).

Takođe, zainteresovani će moći da obave pulmološki pregled (auskultacija), a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina, biće obavezno urađen i RTG pluća.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

– I ovog puta svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje. Podsetimo, protekle nedelje je 23.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje – kažu u Domu zdravlja Pančevo.

U saopštenju upućenom medijima Dom zdravlja apeluje na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta da iskoriste ovu akciju i odvedu decu na pregled, budući da se u tom uzrastu, usled nedovoljno fizičke aktivnosti i sve više vremena koje deca provode ispred ekrana mobilnih telefona i kompjutera, sve češći problemi lokomotornog sistema, odnosno kičmenog stuba.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: