U NEDELJU U NARODNOJ BAŠTI: Na prvom BUDI Art eko-kampu izložba, koncert i tri radionice

BUDI Art eko-kamp, tradicionalni program koji se u toku Bijenala umetničkog dečjeg izraza u Pančevu održava nedeljom u podne u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti, nastavlja se i na 10. jubilarnom BUDI-ju koji je u toku.

Na prvom ovogodišnjem BUDI Art eko-kampu posetioce očekuje bogat i raznovrstan program. Za nedelju, 21. maj je najavljeno lepo vreme, pa je to idealna prilika da u podne sa decom prošetate do Narodne bašte i uživate u svemu što je BUDI tim pripremio.

Na početku će, tačno u 12 sati, biti svečano otvorena prva samostalna izložba „Patuljak, ali naopako” četvorogodišnjeg dečaka iz Pančeva Vida Hotija Stajića.

Pročitajte još  PANČEVO: Održan 2. memorijalni turnir „Veljko Gajić” u Gimnaziji

– Otkako se rodio, Vid je bio raspoložen da škraba i slika. Njegova kreativnost je jedinstvena, a ona dolazi iz njegove velike ljubavi prema prirodi, vanzemaljcima, životinjama i burgerima. Vid je dečak koji se igra celog dana i uvek nešto pravi. On voli da eksperimentiše sa bojama i oblicima, a njegove slike su prepune živopisnih detalja. Njegova ljubav prema životinjama se često ogleda u njegovim slikama, gde on stvara misteriozne svetove u kojima životinje igraju glavnu ulogu, a u njegovim crtežima česti junaci su vanzemaljci koji istražuju svet – piše u katalogu koji prati postavku.

Pročitajte još  OGLASILA SE HIP PETROHEMIJA: Ovo je uzrok pojačanog plamena na baklji
Vid Hoti Stajić

Ovu izložbu moći ćete da pogledate do 27. maja.

Nakon otvaranja izložbe nastupiće tamburaški orkestar Muzičke škole „Jovan Bandur” iz Pančeva koji predvodi dirigentkinja Jelena Miljević.

Osim toga održaće se i tri BUDI radionice:

  • „Čarobna kućica” Aleksandre Đorđević;
  • Radionica dečjih recikliranih knjiga „Iškrabana poezija”;
  • Dizajniraj nebesku odeću za svog nebeskog ljubimca.

Posetioci Art eko-kampa imaće priliku i da pogledaju ŠAF izložbu na štriku. Reč je o izložbi radova nastalih na radionici koju je ove nedelje u okviru BUDI-ja održala čuvena Škola animiranog filma iz Vranja.

Pročitajte još  OVOG VIKENDA U PANČEVU: Na 22. KARNEVALU nastupaju Alen Islamović i „Galija”

Svi programi na BUDI-ju su besplatni, ali je za radionice neophodna prijava putem mejla budiradionice@gmail.com.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: