MATURANTSKI PLES U PANČEVU: Maturanti proslavili kraj srednje škole plešući sa vršnjacima iz cele Evrope

Tradicionalni maturantski ples svake godine treći petak u maju učini lepšim u svim gradovima širom Evrope u kojima se održava. Jedan od tih gradova još od 2007. je i Pančevo, a danas je bio taj dan kada je pančevačka mladost gracioznim koracima, nakon završenog jednog perioda školovanja, zaplesala ka budućnosti.

Ovog maja, taj jedan lepi dan bio nam je, zbog minulih tragičnih događaja, potreban više nego ikada…

Upravo zbog svega što se dogodilo, ovogodišnji maturantski ples počeo je minutom ćutanja, a gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zamolio je prisutne da u znak sećanja na ugašene mlade živote, puste bele balone da polete ka nebu.

Stevanović je, otvarajući manifestaciju, čestitao maturantima završetak srednje škole i ulazak u svet odraslih ljudi.

Pročitajte još  GDE IZAĆI: U petak u „Apolu” omladinski bendovi iz Pančeva i Šapca, a u subotu „Rainmaker”

– Želim da svako od vas pronađe svoj životni put i pronađe sebe, jer ovo je samo početak. Voleo bih da svoje želje ostvarite u našem gradu, u našem Pančevu, jer će Grad Pančevo nastaviti da ulaže u sistem obrazovanja kako bi se svi učenici ostvarili u budućnosti, pre svega u Pančevu. Završetak srednje škole jeste veliki korak, ali samo jedan od mnogih koje ćete napraviti u životu. Želim vam da kroz život koračate hrabro sa osmehom i budite dobri i uspešni ljudi. Vi ste ponos i budućnost našeg Pančeva – poručio je gradonačelnik maturantima.

Tačno u podne Evropa je zaplesala uz muziku Johana Štrausa iz operete „Slepi miš“. Plesale su Austrija, Severna Makedonija, Crna Gora, Mađarska, Slovenija i mnoge druge zemlje, zajedno sa maturantima iz 14 gradova u Srbiji, a to su: Novi Sad, Niš, Zrenjanin, Jagodina, Kraljevo, Zaječar, Paraćin, Pirot, Vrnjačka Banja, Brus, Negotin, Čoka, Ćurpija i Pančevo.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” iz Pančeva „letele” sve do Jastrepca, a evo šta su tamo doživele

Svi oni pokušali su da obore Ginisov rekord u simultanom plesu sa najvećim brojem plesača u svetu.

Ples u Pančevu organizovali su Kancelarija za mlade Grada Pančeva i Dom omladine, a učestvovalo je više od 400 maturanata iz 9 srednjih škola: Ekonomsko-trgovinske, Mašinske, Elektrotehničke, Medicinske, Gimnazije, Tehničke, Poljoprivredne, Baletske i Muzičke.

Oni su koreografiju uvežbavali sa Plesnim studijom „BeoDance“ na čelu sa Antalom Geceom.

Evo kako je to izgledalo:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” iz Pančeva „letele” sve do Jastrepca, a evo šta su tamo doživele

Manifestacija „European Quadrille Dance Festival“ počela je 2005. godine, a pančevački maturanti su joj se priključili 2007. i od tada svake godine treći petak u maju protekne u njihovom znaku.

Nakon zvaničnog dela programa usledila je mini žurka na kojoj je muziku puštao DJ Vuletin.

Galeriju fotografija i još snimaka sa maturantskog plesa pogledajte na našem Fejsbuk i Instagram profilu.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: