U ČETVRTAK U KULTURNOM CENTRU: Besplatan novogodišnji gala koncert

Novogodišnji gala koncert, Olga Barišmane
Olga Barišmane, foto: KCP

Olga Barišmane, sopran iz Rige (Letonija) nastupiće u pratnji orkestra „Novosadski solisti” na novogodišnjem gala koncertu, koji će biti održan u četvrtak, 5. januara, od 19 sati, u dvorani Kulturnog centra. Na programu će biti dela Johana Štrausa, a dirigent je Ilmar Lapinš, koji takođe dolazi iz Rige u Letoniji.

Ulaz je slobodan.

Orkestar „Novosadski solisti” osnovan je 2000. godine zahvaljujući saradnji Univerziteta u Novom Sadu, Izdavačke kuće „Prometej” i izvanrednih muzičara i profesora s Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ovaj kamerni ansambl, predvođen koncert-majstorom Florijanom Balažom, tada docentom, a sada redovnim profesorom violine s međunarodnom reputacijom, formiran je s idejom da, poput poznatih svetskih kamernih orkestara u kojima je svaki član potencijalni solista, predstavi što raznovrsniji repertoar.

Posle uspešnih nastupa širom Srbije i regiona, ansambl je upriličio turneju u Francuskoj i gostovao u Nemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori. S mnogobrojnih koncertnih izvođenja, ostali su trajno zabeleženi i emitovani snimci Televizije RTV, RTS, kao i CD u izdanju izdavačke kuće „Prometej”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *