TRIJUMF VESLAČA U FRANCUSKOJ: Dva zlata za Tamiš i Begej

Foto: Veslački klub Tamiš

Veslači kluba Tamiš iz Pančeva, Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević, kao i Miloš Lavirac iz Begeja učestvovali su ovog vikenda na velikom internacionalnom takmičenju „43 Regata de Masse“ na veslačkoj stazi Mants la Žoli u Francuskoj i postigli izuzetan uspeh osvojivši dve zlatne medalje.

– Na regati na kojoj je učestvovalo tačno 897 čamaca, od skifa do osmerca, sa preko 2.000 veslača, naši momci su nastupili u dve discipline: u subotu u dubl skulu za juniore veslali su Marko Jančikin i Miloš Lavirac u konkurenciji 38 čamaca, a u nedelju u skul četvercu za juniore veslali su Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac u konkurenciji 24 čamca. Osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama za dubl skul, sa najboljim vremenom od svih posada, Marko i Miloš su obezbedili najbolju startnu poziciju za finale. S obzirom na to da su Marko i Miloš već dobro uveslani partneri iz reprezentacije Srbije, vrlo sigurno su vodili finalnu trku, štedeći snagu za finiš u kome su izbili na prvo mesto sa sekundom prednosti ispred drugoplasirane francuske posade – kažu u Veslačkom klubu Tamiš.

Pročitajte još  PLIVANJE: Za pančevački Dinamo 17 medalja u Kikindi i još 34 u Sarajevu
Foto: Veslački klub Tamiš

Drugog dana takmičenja Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac nastupili su u kvalifikacijama u četvercu skul za juniore i, kao drugi čamac, takođe iskusno štedeći snagu za finalnu trku, obezbedili su prolaz u finale.

– U finalnoj trci, vrlo iskusno vođena štrokerom Milošem Lavircem, ekipa našeg četverca držala je priključak za vodećim čamcima sve do 300 metara pred cilj, kad je podigla broj zaveslaja i sigurno prešla u vođstvo i sa tri sekunde prednosti osvojial i drugo zlato – prepričavaju tok takmičenja Pančevci.

Pročitajte još  RVANJE: Mladi borci Dinama uspešni u Sarajevu i Beogradu
Foto: Veslački klub Tamiš

Kako kažu u Veslačkom klubu Tamiš, veliku pomoć u organizaciji puta, transporta, smeštaja, pozajmice čamaca i opreme momci iz ove ekipe dobili su od prijateljskog Veslačkog kluba „Bulonj 92“ iz Bulonj Bijankura, sa kojim Tamiš održava dugogodišnje prijateljske veze.

Inače, i Grad Pančevo je zbratimljen sa pariskom opštinom Bulonj Bijankur od 2012. godine.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: