KARATE: Uspešan vikend za sportiste Dinama

Takmičari Karate kluba Dinamo učestvovali su prošlog vikenda na dva značajna takmičenja. Sa oba su se vratili okićeni medaljama i tako na najlepši način pokazali da spremno dočekuju naredna velika iskušenja.

U nedelju, 21. maja, u Beogradu je održan tradicionalni međunarodni turnir „Roda kup”. Dinamo se na ovom takmičenju predstavio sa četiri mlada borca, koji su osvojili tri medalje u izuzetno jakoj konkurenciji, ako se zna da je na turniru bilo oko 1.000 učesnika.

Sa četiri sigurne pobede, zlatnu medalju osvojio je odlični Vuk Vorkapić u katama u konkurenciji nada. To je njegova četvrta zlatna medalja osvojena ovog proleća i dokaz o potpunoj dominaciji u njegovoj konkurenciji.

Bronzane medalje osvojile su pionirka Nevena Novakov i nada Martina Puzić u apsolutnom nivou u katama.

Već u četvrtak, 25. maja, troje najboljih mladih takmičara Dinama putuje u Bar na Balkansko prvenstvo za poletarce, pionire i nade. Poziv u Reprezentaciju Srbije zaslužili su pionir Vojin Nikolić i nada Lazar Nikolić koji će nastupiti u borbama i Vuk Vorkapić koji će se nadmetati i u katama i u borbama.

U isto vreme, četiri borca Dinama, predvođena trenerom Predragom Stojadinovim, učestvovalo je na međunarodnom turniru u Višegradu.

Najbolji rezultat ostvario je senior Nikola Ivanović koji je u glavnoj kategoriji osvojio srebrnu medalju. Posle dve odlične pobede poražen je tek u finalu od daleko iskusnijeg reprezentativca Vukovića. Srebrno odličje zaslužio je i junior Vanja Čekerevac, junior u kategoriji do 68 kg, a bronzama su se okitili juniori Antonije Ćulibrk u grupi boraca do 61 kg i Ognjen Čekerevac u nadmetanju karatista do 68 kg.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *