SVETSKI DAN OSOBA S AUTIZMOM: Deca iz Pančeva na projekciji filma „U drugačijem tonalitetu”

Deca sa autizmom iz Pančeva i njihovi roditelji prisustvovali su projekciji filma „U drugačijem tonalitetu“, posvećenom deci i odraslima sa oboljenjima iz spektra autizma, koji je, povodom 2. aprila, Svetskog dana osoba s autizmom, prikazan u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“. Projekciju je organizovalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić  Projekciji je prisustvovala i potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković.

Dugometražni dokumentarni film „U drugačijem tonalitetu”, autora Karen Zaker i Džona Donovana, bavi se temom prihvatanja osoba sa autizmom i prati potragu novinarke za spoznajom kako će se društvo ponašati prema njenom sinu kada ona više ne bude tu.

Pročitajte još  U KULTURNOM CENTRU 20. APRILA: Koncertna promocija albuma „Neka druga” Aleksandre Bijelić

Uoči projekcije, gostima su se obratile supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić.

Obeležavanje Svetskog dana osoba s autizmom predstavlja priliku da se istakne važnost razumevanja i prihvatanja osoba sa autizmom, kao i da se podigne svest o stvaranju inkluzivnog društva koje pruža podršku i jednake mogućnosti za sve.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: