BOKS: Osam medalja za BK Profesionalac na Prvenstvu Srbije

Poslednjih dana marta Prokuplje je bilo centar zbivanja, bar kada je „plemenita veština” u našoj zemlji u pitanju. U ovom gradu je od 28. do 31. marta održano Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu, a nadmetali su se pioniri, kadeti i juniori.

Pančevački Boks klub Profesionalac odavno drži primat kada su mladi bokseri u pitanju. To je prava fabrika šampiona, iz čijih „pogona” godinama unazad izlaze talentovani sportisti, od kojih dobre rezultate tek treba očekivati. Tako je bilo i u Prokuplju. Iako je konkurencija bila veoma jaka, Boks klub Profesionalac iz Pančeva predstavio se sa tri svoje takmičarke i šest takmičara i ostvario je sjajan rezultat. Inače bogata riznica trofeja ovog sportskog kolektiva uvećanja je za još osam vrednih medalja.

Pročitajte još  FUDBAL: Železničar u subotu dočekuje Vojvodinu

Devojke i momci koje su predvodili treneri Zvonimir Dimitrijević i Zoran Rajačić, još jednom su podsetili na slavne dane pančevačkog boksa, one kada se za mesto pred ringom u gradu na obali Tamiša tražila karta više i kada su proslavljane titule šampiona Jugoslavije.

Zapažene su bile devojke iz Pančeva na šampionatu u Prokuplju. Milica Amidžić je osvojila srebrno odličje, dok su se Natalija Novakov i Ana Rapajić okitile bronzanim medaljama.

Pročitajte još  VESLANJE: Srebro za Marka Jančikina i zlato za Miloša Boškova na regati „Croatia Open”

Nisku uspeha potom su nastavili i momci. Šampion Srbije u svojoj kategoriji postao je Veljko Dinić, a sa srebrom oko vrata u svoj grad su se vratili Eldin Fejzi, Stefan Novakov i Strahinja Samardžić. Dimitrije Amidžić je osvojio bronzanu medalju.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: