STRELJAŠTVO: Srebro za Aleksu Rakonjca na Evropskom prvenstvu

Foto: Streljački savez Srbije

Pančevac Aleksa Rakonjac, član Streljačke družine „Pančevo 1813” danas je, zajedno sa Aleksandrom Havran, osvojio srebrnu medalju u takmičenju juniorskih miks parova puškom na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem koje se održava u mađarskom gradu Đeru.

– Aleksandra i Aleksa su u današnjim kvalifikacijama bili ubedljivo prvi sa odličnih 630,3 kruga. U meču za zlato rival im je bila prva ekipa Nemačke. Srpski tim je odlično počeo, dobio prve dve serije i poveo sa 4:0. Međutim, Nemci su bili precizniji u naredna četiri hica i preokrenuli na 8:4. Srpski tim je morao da „juri“ rivala i u tome je u završnici uspeo, izjednačivši na 12:12. Ali, nemački par je u naredna dva hica bio za nijansu precizniji i trijumfom od 16:12 stigli do zlata – navode iz Streljačkog saveza Srbije.

Pročitajte još  FUDBAL: Železničar u subotu dočekuje Vojvodinu

Srebro u takmičenju miks timova puškom je druga medalja za našu zemlju u Đeru. Juče je ženska omladinska ekipa puškom postala prvak Evrope.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Streljački savez Srbije (@serbianshooting)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: