BOKS: Pančevački Profesionalac ponovo najbolji

Mladi takmičari Boks kluba Profesionalac iz Pančeva ponovo su zadivili sve ljubitelje plemenite veštine u Srbiji. Pančevački klub je bio oslabljen na Pojedinačnom prvenstvu Beograda, nastupao je bez dva reprezentativca, Veljka Dinića i Petra Samardžića, ali ni to nije omelo njihove drugove da budu najbolji.

BK Profesionalac je svoju prebogatu riznicu trofeja uvećao za još pet najsjajnijih odličja i jedno srebro, a pehar namenjen najboljem junioru zasluženo je otišao u ruke sjajnog borca Strahinje Samardžića. Kadet Dimitrije Amidžić je trijumfovao u kategoriji do 48 kg, a onda su na scenu stupili izvanredni juniori. Stefan Novakov je bio najbolji u grupi boraca do 52 kg, Aleksa Mikuljka je do zlata stigao u kategoriji do 63 kg, a Strahinja Samardžić u nadmetanju takmičara do 66 kg. Zlato je zaslužio i omladinac Marko Tankosić kategoriji do 75 kg, dok se Aleksa Šarac okitio srebrom u kategoriji do 57 kg. Kadet Eldin Fejzi takođe se izborio za finale, ali će on svoju borbu za najvredniji trofej odraditi na sledećem kolu Lige Beograda.

Pročitajte još  PLIVANJE: Za pančevački Dinamo 17 medalja u Kikindi i još 34 u Sarajevu

Bilo je to sjajno izdanje mladih pančevačkih boksera. Svi su bili veoma motivisani, a značajno ohrabrenje svima u BK-u Profesionalac pred velika iskušenja, kao što su Open Balkan liga i Kup Srbije, svakako predstavlja i povratak u ring Marka Tankosića i Strahinje Samardžića.

Strahinja je posle 10 meseci pauze zbog oporavka od mononukleoze imao šampionski povratak. U polufinalu i finalu jednoglasnim odlukama sudija pobedio je svoje rivale, pa je tako osvojio petu uzastopnu zlatnu medalju sa Pojedinačnog prvenstva Beograda, na kome se nadmetalo 70 boksera. Pehar za najboljeg juniora na takmičenju Strahinji je uručio predsednik Beogradskog bokserskog saveza i direktor BSS-a Mane Marčeta.

Pročitajte još  KAJAKAŠKA REGATA: Tri zlata i srebro za Pančevce

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: