ŠAH: Odlični rezultati mladih Pančevaca na državnom finalu u Mladenovcu

Državno finale u šahu za učenike osnovnih škola održano je u subotu, 6. aprila, u Mladenovcu. I ovoga puta mladi Pančevci imali su mnogo uspeha, baš kao i tokom nekoliko prethodnih godina.

Najuspešniji su bili Aljoša Kanački koji je osvojio srebrnu medalju u konkurenciji dečaka četvrtih razreda, Andrej Dobričan koji se okitio bronzom u grupi igrača petih razreda i Nina Jočić koja je takođe osvojila bronzano odličje, ali u konkurenciji devojčica šestih razreda. Zapažen rezultat su ostvarile i Jana Stošić i Nora Jočić koje su se plasirale na peto, odnosno sedmo mesto u svojim grupama.

Pročitajte još  RUKOMET: Veteranke Dinama donele trofej iz Slovenije

U nedelju, 7.aprila, u istom gradu održano je ekipno državno finale osnovnih škola, a posle dužeg vremenskog perioda i ekipno državno finale za srednjoškolce.

Među osnovcima Pančevo su predstavljale škole „Sveti Sava” i „Jovan Jovanović Zmaj”, ali nisu ostvarile zapaženiji uspeh kao što su u prethodne dve školske godine to učinile pančevačke škole „Stevica Jovanović” (prvo mesto u državi 2021/2022) i „Đura Jakšić” (drugo mesto 2022/2023).

Pročitajte još  DŽUDO: Dve bronze za Dinamo ovog vikenda

U konkurenciji srednjoškolaca pančevačka Gimnazija „Uroš Predić” je zauzela peto mesto, dok se ETŠ „Nikola Tesla” plasirala na 13. poziciju. Učenik ove škole Vuk Kanački je jedini od svih učesnika na ovom ekipnom takmičenju ostvario svih 7 pobeda iz 7 partija.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: