RVANJE: Mladi borci Dinama uspešni u Sarajevu i Beogradu

Rvačka sezona je u punom jeku, a takmičari pančevačkog Dinama nižu uspehe na svim takmičenjima na kojima učestvuju. Tradicija nije izneverena ni proteklog vikenda. Na poziv Hrvačkog kluba Bosna i nosioca olimpijske zastave sa Olimpijskih igara 1996. godine, Fahrudina Hodžića, rvači Dinama su u subotu, 6. aprila, učestvovali na međunarodnom turniru Grada Sarajeva.

Nadmetali su se devojčice i dečaci rođeni od 2007. do 2013. godine. Takmičenje je održano u dvorani „Huan Antonio Samaran”, a nastupalo je oko 200 mladih boraca iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još  U NEDELJU U PARKU: Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Rvači Dinama dostojno su reprezentovali Srbiju i Pančevo. Kadet Serž Hovakimjan je kroz četiri efektne borbe i isto toliko pobeda osvojio titulu šampiona.

Kod pionira Dimitrije Ivičić je posle stomačnih problema u prvoj borbi i poraza u naredna tri meča, dokazao potencijal i sa tri pobede stigao do srebrne medalje. Bronzana odličja pripala su Lazaru Nikoliću i Urošu Filipoviću.

Već u nedelju, 7. aprila, na programu je bilo novo iskušenje. U organizaciji Rvačkog kluba Voždovac, u Beogradu je održano državno prvenstvo u grčko-rimskom stilu za dečake do 15 godina, ali i Kup Srbije za devojčice od 11 godina.

Pročitajte još  PANČEVO: U nedelju se zatvara deo Ulice Radomira Putnika, menjaju se i trase „Pantransporta”

Matija Čenejac je osvojio srebrnu medalju, a bronzana odličja su zaslužili Artur Hovakimjan, Uroš Filipović i Novak Cvetković. Svoja prva takmičarska iskustva stekli su i David Rovčanin, Nikola Vučković i Manojlo Narančić.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: