PSCPD U BUGARSKOJ: Pančevci nastupaju na velikom festivalu u Pomorju

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo i Podmladak tog društva danas su doputovali u grad Pomorje u Bugarskoj gde će boraviti do nedelje, 9. juna, na jubilarnom 20. međunarodnom festivalu pravoslavne muzike „Presveta Bogorodica – Dostojno jest“.

Na ovoj velikoj manifestaciji učestvuje čak 21 hor iz četiri države: Bugarske, Moladvije, Austrije i Srbije. Osim hora iz Pančeva, Srbiju predstavlja i kamerni hor „Lavirint” iz Zaječara.

Pročitajte još  FUDBAL: U Železničaru održana prozivka pred novu superligašku sezonu

Po tradiciji, program festivala počeo je danas litijom sa ikonom Presvete Bogorodice u kojoj su učestvovali i članovi PSCPD. Na svečanom otvaranju festivala bili su, između ostalih, gradonačelnik Pomorja Ivan Aleksiev, Njegovo preosveštentvo mitropolit slivenski Aleksej i Njegovo preosvešenstvo mitropolit starozagorski Kiprijan i mnogi drugi ugledni gosti i predstavnici lokalne samouprave i crkve.

U okviru festivala biće održano pet velikih koncerata. Podmladak PSCPD pod dirigentskim rukovodstvom prof. Borjane Stažmešterov natupa sutra, a odrasli, pod dirigentskim rukovodstvom mr Vere Carine pevaju u subotu, 8. juna.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Koncert svih sekcija KUD-a „Stanko Paunović”

Ekipa portala Zdravo Pančevo je na licu mesta, pa ćemo vas o dešavanjima u Pomorju i nastupima Pančevaca redovno izveštavati i narednih dana.

Evo videa koji dočarava kako je protekao današnji dan:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  POLAGANJE ZA DŽUDO POJASEVE: Strogi čika Marko, Tanjine „kiflice” i superklinci Tamiša

Pogledajte još fotografija koje smo danas zabeležili:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: