EH, DA SU SVI KAO VESNA: Nastavnica iz Pančeva ponovo nagrađena za inovaciju u nastavi biologije

Već drugu godinu zaredom nastavnica biologije dr Vesna Hlavati Širka iz OŠ „Stevica Jovanović” iz Pančeva osvaja nagradu na konkursu za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije.

Prošle godine smo pisali OVDE o velikom uspehu ove posvećene i kreativne nastavnice kada je njen rad „Genetika goluba” najbolje ocenjen i odabran da predstavlja Srbiju na 13. Evropskom festivalu „Science on Stage” u Finskoj.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 12. DO 16. JUNA: „Dani prota Vase” po 24. put (PROGRAM)
Vesna Hlavati Širka
Vesna Hlavati Širka

Festival „Science on Stage Srbija” i Institut za moderno obrazovanje pozvali su prethodno sve vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola koji imaju originalne ideje za prenošenje znanja iz naučnih predmeta da se odazovu na konkurs. Slična priča ponovila se i ove godine i ponovo je nagrada otišla u ruke iste nastavnice iz Pančeva.

– Nakon leta u Finsku sa projektom „Genetika goluba”, dr Vesna Hlavati Širka ponovo „leti” visoko. Ove godine je napravila vežbu u kojoj na lakši i zanimljiviji način približava učenicima problem prilagođenosti vrsta na životnu sredinu. Da bi učenike podstakla da razmišljaju o tome, nastavnica je napravila nastavni materijal na karticama koje učenici kombinuju i tako stvaraju sopstvenu životinju, svog zanimljivog hibrida na kome ponavljaju prilagođenosti na životnu sredinu – objasnila je novu ideju svoje koleginice Verica Stošić, predsednica Aktiva biologa Pančeva.

Pročitajte još  U PANČEVU, 13. JUNA: Dobrotvorni koncert „Isidorci za Isidorce”

Nagrada je Vesni Hlavati Širka uručena 3. juna na Biološkom fakultetu u Beogradu. Mogli bismo da se kladimo koji je predmet deci iz „Stevičine” škole omiljeni, šta kažete?

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: