PRED PUNIM TAŠMAJDANOM: Hvala vam što ste došli, mi smo bend „Buč Kesidi” iz Pančeva

Foto: Nemanja Đorđević

– Mi smo bend „Buč Kesidi” iz Pančeva. Hvala vam što ste došli, nadamo se da ste uzbuđeni koliko i mi – ovim rečima su naši sugrađani Luka Racić i Zoran Zarubica sinoć, na početku svog koncerta, pozdravili publiku na punom stadionu Tašmajdan.

Sve što su prethodnih meseci Luka i Zoran najavljivali i za šta su se pripremali tokom regionalne turneje „Skupi snagu“, dogodilo se 16. septembra: nakon što je u maju ove godine napunio stadion Šalata u Zagrebu, dvojac iz Pančeva rasprodao je i svoj najveći samostalni koncert u karijeri!

Evo kako je izledao početak koncerta:

 

Publika se od prve pesme prepustila euforiji koju je na Tašu stvorio „Buč Kesidi”, koji je prvi bend novije generacije u istoriji rok scene kome je pošlo za rukom da rasproda koncert na najvećem stadionu u centru Beograda.

„Buč Kesidi festival“ je počeo nastupima gostiju koncerta: Džipsiija, „Pocket Palme” i Bojane Vunturišević, koji su odlično zagrejali publiku za zvezde večeri.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Još jedna akcija preventivnih pregelda za odrasle i decu
Bojana Vutrunisević, foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi

Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 22 pesme, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Posle intra odmah su krenuli jako sa „Euforijom“, pa su usledili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“, a nakon skandiranja usledila je pesma „Subota“.

„Skupi snagu“ je donela posebnu energiju, kada se momcima na bini pridružila Zoi sa kojom su izveli njena dva hita „Jasno mi je“ i „Đavoli“.

Neumorni Luka i Zoran su nastavili uz svesrdnu podršku publike, a vrisak nekoliko hiljada devojaka je pratio najavu svake nove pesme – „Pola pet“, „Kasno je“, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klub“, „Nedelja ujutru“…

Foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi
Foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi
Foto: Nemanja Đorđević
Zoi, foto: Dragana Kožan

Da se bliži kraj koncerta najavio je jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tokom koje je publika nadjačala ozvučenje.

Na prve zvuke pesme „Lažljiva“ publika je bila zbunjena, ali sve je postalo jasno kada je na binu izašao Vlado Georgiev.

Pročitajte još  PANČEVO: Otvorena izložba fotografija studenata Fakulteta savremenih umetnosti

Vidno raspoložen Vlado je nekoliko puta kleknuo pred publiku i rekao da je „Buč Kesidi” njegov omiljeni mladi bend. Nastup je završio bacivši u publiku svoju kožnu jaknu.

Foto: Nemanja Đorđević

Sa velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završilo se dvosatno đuskanje na Tašu, nakon čega su Luka i Zoran sišli u publiku te su im fanovi, uz zagrljaje i vrisak, davali brojne plakate sa porukama koje su pripremili za svoje miljenike.

Iako, Luka i Zoran kažu da su tek počeli, oni su na svom prvom velikom samostalnom koncertu pokazali zrelost svetskih superstarova. Njihov stajling, scena, produkcija, sve je bilo savršeno uklopljeno, a osim beskompromisnim muzičkim izrazom publiku osvajaju svojom neposrednošću i iskrenošću.

Foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi
Foto: Nemanja Đorđević

Koncert je završen obećanjem i benda i publike, da će se svi ponovo okupiti u još većem prostoru.

– Nakon Taša planiramo da uđemo u studio kako bismo radili na novim pesmama. Mislim da je vreme da Luka i ja završimo svoj treći album. To je naš sledeći korak na koji čekamo još od aprila, ali se sve malo odužilo zbog ove velike turneje. Svakako je to jedino čime ćemo se baviti u narednom periodu, nećemo raditi više ništa dok album ne bude završen. Kada će to tačno biti ne mogu precizno da kažem, naučili smo da ne saopštavamo datume dok ne budemo sigurni, ali svakako je to prva sledeća stvar koju publika može očekivati od nas – rekao je Zoran Zarubica na konferenciji za novinare uoči koncerta.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

Pogledajte jedan delić atmposfere od sinoć, a još fotografija i snimaka sa koncerta pogledajte na našoj Fejsbuk i Instargam sranici;

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: