U UTORAK U NARODNOJ BAŠTI: Praktični saveti o dojenju za (buduće) mame

praktični saveti o dojenju
Foto: © Canva Pro

Praktični saveti o dojenju tema su skupa namenjenog mladim mamama i onima koje će to tek postati, koji će biti upriličen u utorak, 4. oktobra, u 11 sati u Narodnoj bašti pored klupe za dojilje (klupa je u blizini volijere).

Povod za ovaj događaj, koji organizuje Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja u saradnji sa Opštom bolnicom i Zavodom za javno zdravlje, jeste obeležavanje Nacionalne nedelje promocije dojenja.

– Događaju će prisustvovati majke koje uspešno doje svoje bebe i trudnice. Buduće mame će imati priliku da čuju praktične savete o dojenju od već ostvarenih majki koje doje, ali i od zdravstvenih radnika čiji je delokrug rada dojenje. Pored naše Patronažne službe, u obeležavanje ove akcije uključene su i Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba za zdravstvenu zaštitu dece, odnosno Savetovalište za bebe, kao i porodilište Opšte bolnice – navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

U našoj zemlji Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće.

Ove godine kampanja se odvija u periodu od 3. do 10. oktobra pod sloganom „Istupi za dojenje – edukuj se i podrži.”

Obeležavanje Nacionalne nedelje dojenja je ujedno i prilika da se javnost upozna sa ciljevima i aktivnostima Nacionalnog programa podrške dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta.

praktični saveti o dojenju
Foto: © Canva Pro

Konkurs za decu

Povodom obeležavanja Svetske i Nacionalne nedelje dojenja Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je tradicionalni konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovih škola.

Ovogodišnja tema je „Podrži dojenje: majčino mleko najbolja hrana”. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno-vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Propozicije tog i još dva slična „Batutova” konkursa koji su u toku pogledajte OVDE.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *