PONOS PANČEVA: Dolovački KUD „Banatski vez” oduševio publiku u Hrvatskoj, pogledajte SNIMAK NASTUPA

kud banatski vez u ostrovu u hrvatskojKulturno-umetničko društvo „Banatski vez” iz Dolova definitivno je jedno od društava kojima se naš grad može ponositi. To se još jednom pokazalo kao tačno proteklog vikenda, kada je ovaj ansambl gostovao u Ostrovu u Hrvatskoj.

Tamo su Dolovci nastupili u subotu, 1. oktobra, na 10. Međudržavnom festivalu srpskog folklora „Ostrovo u srcu”.

Kao što naziv govori, reč je o festivalu na kome učestvuju srpska kulturno-umetnička društva iz različitih država. Ove godine su tamo bili ansambli iz Republike Srpske, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

– Pošto su Srbi tokom svoje istorije često bili prisiljeni sa odu sa svojih ognjišta, njima je svojstveno da su, gde god da su se našli, nastojali da očuvaju svoj jezik, pismo, kulturu, tradiciju i običaje. Na ovom festivalu kroz pesmu i igru svako društvo pokazuje koliko smo svi zajedno uspeli u očuvanju srpske tradicije i nasleđa – objašnjavaju organizatori festivala.

Kada je reč o društvima iz Srbije koja su učestvovala na festivalu, pored „Banatskog veza” iz Dolova, bio je tamo i Umetnički ansambl „Čivija” iz Šapca.

Predstavila su se i društva „Vaso Đurđević” iz Bršadina u Hrvatskoj i „Milovan Gajić“ iz Petrova (Republika Srpska), kao i domaćini iz KUD-a „Ostrovo iz Ostrova“.

Pogledajte kako je izgledao nastup KUD-a „Banatski vez” iz Dolova:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

One thought on “PONOS PANČEVA: Dolovački KUD „Banatski vez” oduševio publiku u Hrvatskoj, pogledajte SNIMAK NASTUPA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *