PANČEVO: U maturantskom plesu učestvovalo 530 đaka

Tradicionalni maturantski ples održan je danas i u Pančevu, na platou ispred Gradske uprave, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Pančeva i Doma omladine. Kadril je, istovremeno sa učenicima završnih razreda srednje škole iz brojnih gradova u Srbiji i Evropi, plesalo 530 maturanata iz 9 pančevačkih srednjih škola.

Manifestaciju je svečano otvorio Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim u trenutku kada slavimo vaše uspehe, vašu zrelost i početak jednog novog poglavlja u vašim životima. Čestitam vam, završili ste jedan važan deo svog obrazovanja i postavili čvrste temelje za budućnost. Prijateljstva, lekcije i sve ono kroz šta ste prošli oblikovalo vas je kao ljude. Dok koračate napred, zapamtite važnost zajedništva, podrške i istrajnosti. Znam da znate, jer maturanti srednje Medicinske škole „Stevica Jovanović“ svoj ples posvećuju školskom drugu Dušanu Lazarovu koji nas je nažalost prerano napustio. Dragi maturanti, verujte u sebe i nikada ne zaboravite odakle ste potekli, jer Pančevo je ponosno na vas! Vi ste naša budućnost, naša nada i naš najveći potencijal. Vaš uspeh je uspeh našeg grada, i zato ćemo vas uvek podržavati u vašim nastojanjima da postignete velika dela. Sanjajte velike snove i ne plašite se izazova koji vam predstoje – rekao je Stevanović.

Pročitajte još  IZVEŠTAJ NIS-a O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2023: Razvoj poslovanja uz doprinos napretku zajednice i zaštiti životne sredine
Aleksandar Stevanović

Pančevački maturantski ples deo je manifestacije „European Quadrille Dance Festival“ u okviru koje svi maturanti iz gradova Evrope istovremeno plešu istu koreografiju, uz muziku iz operete „Slepi miš“ Johana Štrausa, pokušavajući iz godine u godinu da obore Ginisov rekord u simultanom plesu sa najvećim brojem plesača u svetu.

Evo kako su plesali pančevački maturanti:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  PANČEVO: Kompanija „Brose” donirala košarkaški teren školi „Miroslav Mika Antić”

Nakon plesa, održana je i žurka na platou, a muziku je puštao DJ Vuletin.

Pogledajte kako je bilo:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

Sve fotografije da plesa možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici:

Pročitajte još  AKO VOLITE TEJLOR SVIFT: U utorak u Domu omladine razgovor o poeziji i novom albumu američke kantautorke

 

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: