PANČEVO: Srednjoškolci, prijavite se za takmičenje u debatovanju

prijavite se za takmičenje u debatovanju pandebata
Sa prošlogodišnjeg takmičenja

„Pandebata“ – takmičenje u debatovanju o pančevačkoj kulturi, održaće se u svečanoj sali Narodnog muzeja, u subotu, 21. januara, od 13 sati. U takmičenju učestvuju timovi koje čine dva učenika iz bilo koje srednje škole na teritoriji grada Pančeva.

Prijave su otvorene do 16. januara u podne. Ukoliko želite da se takmičite, potrebno je da na mejl mckarikaumetnostnauka1@gmail.com pošaljete sledeće podatke:

  • imena i prezimena članova tima,
  • naziv tima,
  • naziv škole koju pohađate,
  • koji ste razred,
  • broj telefona.

Broj timova koji će učestvovati je ograničen, a najbolji dobijaju nagrade i diplome.

Prva polovina tema za debatovanje biće „uzeta“ iz lokalne kulture, a druga polovina će se odnositi na teme od opšteg značaja.

Stručna komisija od pet članova ocenjivaće sve elemente važne za debatu: kvalitet argumenata koji su za ili protiv neke teme, sposobnost ubeđivanja, elokvenciju, gestikulaciju, odgovore na temu, kritičko razmišljanje, kao i uvažavanje suprotnog mišljenja, kulturu i ton u ophođenju.

Projekat organizuje Udruženje MC „Karika, umetnost, nauka“, u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ i Narodnim muzejom Pančevo, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

A kako je na ovom takmičenju bilo prošle pogledajte OVDE.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *