PANČEVO: Otvoreno novo igralište na tamiškom keju

Novo veliko igralište na tamiškom keju otvoreno je danas i deca koja su isprobala nove sprave su oduševljena, a njihov utisak dele i roditelji. Na prvi pogled je jasno da je ovo trenutno zaista najlepše igralište u Pančevu.

Na otvaranju je nastupio hor „Vokal kids”, a decu je pozdravila Maja Vitman, gradska menadžerka, koja im je poželela da se lepo druže i uživaju u svom novom prostoru.

U izjavi za medije ona je podsetila da je u proteklom periodu grad uložio značajna sredstva u rekonstrukciju pančevačkog keja:

Pročitajte još  POLAGANJE ZA DŽUDO POJASEVE: Strogi čika Marko, Tanjine „kiflice” i superklinci Tamiša

– Kompletno smo rekonstruisali pešačke i biciklističke staze, uredili mobilijar, postavili novu javnu rasvetu, a sada je sve to upotpunilo i ovo dečije igralište za koje možemo tvrdimo da je po dizajnu i konceptu najmodernije i jedinstveno na teritoriji čitave Republike Srbije. Veoma pažljivo smo birali lokaciju gde ćemo postaviti igralište i odabrano je ovo mesto koje je u neposrednoj blizini Stare železničke stanice, Crvenog magacina i Vajfertove pivare. Nadamo se da će ovo igralište pružiti mališanima bezbrižne i lepe trenutke u njihovom odrastanju, ali isto tako da će oni ovde sticati nove veštine, nova znanja i da će se družiti.

Gradska menadžerka je istakla da su sprave na igralištu namenjene deci uzrasta 2-12 godina.

Pročitajte još  OGLASILA SE HIP PETROHEMIJA: Ovo je uzrok pojačanog plamena na baklji

– U razgovoru sa decom uspela sam da primetim da su im najinteresantniji zip-lajn i mreža. Zip-lajn je dužine 20 metara samog spusta, a ukupne dužine 33 metra, a mreža je visine 6 metara i dužine 20 metara i u njoj se istovremeno može igrati 80 mališana. Postavljeno je devet sprava, a takođe su postavljene i interaktivne igrice ili aplikacije gde će deca moći da stiču dodatno znanje i veštine. Kej se nalazi u neposrednoj blizini osnovnih škola i vrtića, pa će svi oni koji pohađaju ove ustanove imati mogućnost da veoma brzo stignu do ovog mesta. Svima želimo da uživaju u ovom prostoru – proučila je Maja Vitman.

Pročitajte još  OVOG VIKENDA U PANČEVU: Na 22. KARNEVALU nastupaju Alen Islamović i „Galija”

Još fotografija novog igrališta pogledajte na našoj Fejsbuk stranici.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: