PANČEVO: Otvorena nova dečja igrališta na Sodari i Kotežu 2

U naseljima Sodara i Kotež 2 ovih dana su otvorena velika dečja igrališta, dva od ukupno osam čije je postavljanje planirano u Pančevu. Ova imaju površinu od 600 kvadrata, dok su ostala manja, površine 225 kvadratnih metara.

Igralište na Sodari nosi naziv „Pupoljak”, a otvorila ga je gradska menadžerka Maja Vitman ovog četvrtka.

– Igrališta sadrže veliki broj sprava za raznovrsne igre, jer smo vodili računa o potrebama dece svih uzrasta. Osmesi mališana nam daju vetar u leđa, a njihovo nestrpljenje da se radovi završe, pokazuju da je ovo bio pun pogodak. Napravili smo im moderna igrališta, poput onih u Narodnoj bašti i u dvorištu „američkih” zgrada – rekla je Maja Vitman i podsetila da je dan ranije otvoreno i novo igralište za decu u naselju Kotež 2.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila
Foto: Relja Jarkovački

Na igralištima se mogu naći zanimljivi sadržaji, poput kula penjalica, tobogana, raznih ljuljaški, klackalica i konjića njihalica.

– Radovi na postavljanju novih dečjih igrališta su u toku na Strelištu na dve lokacije, na Kotežu 1, u naselju Mladost, takođe na dve lokacije i na Tesli pored vrtića „Bambi“. Uradićemo nova igrališta nalik onima u Starčevu i Omoljici, i u ostalim naseljenim mestima: u Banatskom Novom Selu, Kačarevu, Jabuci, Glogonju, Dolovu, Banatskom Brestovcu i Vojlovici – najavila je Vitman i zahvalila se svim sugrađanima na pomoći pri izboru lokacija za nova igrališta.

Pročitajte još  FUDBAL: U Železničaru održana prozivka pred novu superligašku sezonu

Iz gradskog budžeta je za osam novih dečjih igrališta u Pančevu izdvojeno 65 miliona dinara.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: