PANČEVO: Napreduju radovi u Ulici kneza Mihaila Obrenovića, a evo šta će se još raditi na Tesli

U Ulici kneza Mihaila Obrenovića na Tesli 4. marta su počeli obimni radovi na rekonstrukciji dela od Ulice Milke Marković do Ulice oslobođenja, nakon što je potez od Graničarske do Milke Marković, završen tokom prošle godine.

Trenutno je u toku prva faza radova, a kako oni protiču proverila je u sredu, 27. marta, gradska menadžerka Maja Vitman zajedno sa Žarkom Rakočevićem, predsednikom Saveta Mesne zajednice Tesla.

– Za rekonstrukciju ove nove faze potpisan je ugovor za dvogodišnje finansiranje, a investiciju sufinansira Uprava za kapitalna ulaganja APV. Zahvalni smo na sredstvima koje nam je Pokrajina odobrila. Naši projekti zauzimaju visoko mesto u vrednovanju investicija i imaju kontinuitet sufinansiranja. Ponosni smo na tu činjenicu, imajući u vidu da je svaka godina obeležena velikim infrastrukturnim projektima koji su od velikog značaja za naše sugrađane. Ono što nas dodatno motiviše je da su naša zalaganja prepoznata i da su se Pančevke i Pančevci sad već navikli da nove investicije nisu novina, kao i da se sa nestrpljenjem očekuju svaki novi kapitalni projekat – istakla je Maja Vitman.

Ona je podsetila na značaj Ulice kneza Mihaila Obrenovića koja ne samo da je jedna od frekventnijih jer povezuje različite delove grada, već ima i prilaz kroz Ulicu serdar Janka Vukotića ka ambulanti „Novi svet“ i Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“.

Kao što smo već pisali, radovi u ulici izvode se u tri faze, a čini se da su oni najzahtevniji upravo sada u toku.

Pročitajte još  GDE IZAĆI: U petak u „Apolu” omladinski bendovi iz Pančeva i Šapca, a u subotu „Rainmaker”

– Rekonstrukcija saobraćajnice se izvodi u dužini od 554 metara i obuhvata izgradnju atmosferske kanalizacije, rekonstrukciju vodovodne mreže, fekalne kanalizacije i elektroinstalacija, te izgradnju novih obostranih trotoara i parking mesta. Imajući u vidu da je predmetna saobraćajnica od Milke Marković do Ulice oslobođenja jednosmerna i da širina ulice ne pruža velike mogućnosti, trudićemo se maksimalno da zadovoljimo sve potrebe građana. Načelno, tehničkom dokumentacijom je planirano da na prvom mestu saobraćajnica bude funkcionalna i bezbedna, što do sad nije bio slučaj. Veoma devastirani i preuski trotoari, neuređena parking mesta, kolovoz u katastrofalnom stanju, kao i loš pristup ambulanti i školi… Bio je izazov da se sve to uklopi i da se pritom zadovolje sva pravila struke. U toku radova nam je važna komunikacija sa Mesnom zajednicom i sa građanima koji žive u ovoj ulici. Od dobijanja građevinske dozvole do momenta ulaska u posao ima i određenih odstupanja, pošto život teče i gledaćemo da sve što možemo, a u skladu je sa propisima, prilagodimo potrebama građana – obećala je gradska menadžerka.

Prvom fazom radova Ulica kneza Mihaila Obrenovića je zatvorena za saobraćaj u delu od Milke Marković do Čumićeve.

– Gradilište je ograđeno žičanom ogradom kako bi pešaci mogli da koriste trotoar. Od uvođenja izvođača u posao do danas položene se cevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju u delu od Milke Marković do Serdar Janka Vukotića, dok se u Ulici serdar Janka Vukotića od škole do ambulante polažu cevi za vodovodnu mrežu i izvode se radovi na fekalnoj kanalizaciji. Postavljene su i dve šahte za kišnu kanalizaciju i dve za fekalnu. Zbog velikog broja podzemnih instalacija ima dosta ručnog iskopa kako bi se izveli radovi na prevezivanju priključaka. Takođe, može doći i do kratkih isključenja vode od pola sata do sat, zbog prespajanja vode. Zahvaljujemo se građanima na strpljenju i razumevanju prilikom izvođenja radova. Ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica mogu slobodno da se obrate putem Mesne zajednice Tesla ili Sekretarijata za investicije, koji je nadležan za izvođenje radova – poručila je Maja Vitman.

Pročitajte još  PANČEVO: Položeni venci na spomenik radnicima Rafinerije nastradalim u NATO bombardovanju

Predsednik Saveta MZ Tesla Žarko Rakočević rekao je da je Ulica kneza Mihaila Obrenovića do sada bila najdevastiranija ulica u naselju Tesla bilo da je reč o kolovozu ili pešačkim stazama.

– Od velikog je značaja za naselje to što je urađen prvi deo ulice, do Ulice Milke Marković, kako zbog dece koja pohađaju školu „Isidora Sekulić“, tako i zbog starijih sugrađana i svih nas koji koristimo usluge ambulante na Tesli. Ovaj deo koji se sada radi, do Čumićeve ulice, takođe je jako bitan zato što se tu direktno izvode radovi na prilazima školi „Isidora Sekulić“ i ambulanti. Zamolio bih građane za još malo strpljenja dok se ne završi i ovaj deo ulice, a najavljeno je da će radovi trajati do 4. jula. Verujem da će taj rok biti ispoštovan, jer do sada nismo imali problema prilikom izvođenja radova, a i vreme nam ide na ruku – rekao je Rakočević.

Pročitajte još  USPEH MLADIH DŽUDISTA TAMIŠA: Iz Stepanovićeva stigli zlato, srebro i dve bronze

Maja Vitman je podsetila da ovo nije jedina ulica u naselju Tesla koja dobija novo ruho, a najavila je i izgradnju novog kružnog toka i još radova u ovom delu grada:

– Naselje Tesla nam je od velikog značaja imajući u vidu da je ovde veliki broj ulica u prilično lošem stanju. Uradili dosta toga na Tesli, između ostalog i prvu fazu radova u Ulici kneza Mihaila Obrenovića, završili smo rekonstrukciju kompletne Ulice Josifa Marinkovića. Želim da obavestim građane da je urađen projekat koji se odnosi na kružni tok na kraju Ulice kneza Mihaila Obrenovića na raskrsnici sa Ulicom Ilije Garašanina. Uskoro ćemo krenuti i sa tim radovima. Takođe su u toku i radovi na izradi tehničke dokumentacije za Ulice Pere Segedinca i Sterijine. Naselje Tesla je veliko gradilište. Očekujemo još puno toga da uradimo. Vrlo brzo ćemo krenuti i u posao instalacije novog dečjeg igrališta pored vrtića Bambi, ovde na Tesli.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: