MINI IZLET: Đaci iz Pančeva posetili starčevački muzej i ergelu „Merac“

Izvor :
Milena Jovišić

Sezona organizovanih poseta muzeju u Starčevu ove godine započela je posetom učenika OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva. Oni su u dva navrata, u petak, 22. marta i u utorak, 26. marta, posetili Starčevo sa svojom nastavnicom biologije Ljiljanom Кonevski.

Vodiči su ih prvo upoznali sa sadržajem stalne postavke starčevačkog muzeja gde su kroz zanimljive priče imali priliku da saznaju o starčevačkoj kulturi, Banatskoj vojnoj granici i današnjem Starčevu. Deca su pogledala i izložbu starih razglednica i zbirku poljoprivrednih alata i mašina. U dvorištu muzeja su obišli repliku neolitskog naselja i videli kako teku radovi na izgradnji nove neolitske kućice.

Pročitajte još  BOKS: Osam medalja za BK Profesionalac na Prvenstvu Srbije

U nastavku je usledila šetnja centrom Starčeva u sklopu koje su deca obišla galeriju „Boem“ i pogledala aktuelnu izložbu, a posetili su i Udruženje žena „Neolit“, gde su razgledali rukotvorine vrednih članica ovog udruženja. Na Trgu neolita upoznati su sa znamenitostima koje ga krase i slikali se.

„Isidorci” su zatim nastavili put ergele „Merac“ gde su saznali više o uzgoju i rasama konja i družili se i slikali sa ovim plemenitim životinjama.

Pročitajte još  DOLOVO JE POEZIJA: Nastavljene književne radionice sa osnovcima, gostovala Dragana Mladenović

Ova nova ponuda lokalne zajednice Starčeva za posetu muzeju i ergeli „Merac“ novina je u turističkoj ponudi Starčeva i može biti posebno interesantna za školske ekskurzije, kao što je sada to bio slučaj. Kakve sve varijante kada je o izletima reč Starčevo trenutno nudi pročitajte OVDE.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: