PANČEVO: Kako je jedan zmaj ujedinio decu

Nakon tragičnih dešavanja od kojih se Srbija još oporavlja, lepe vesti iz prosvete svima nam ležu kao melem na ranu, a đaci iz svih krajeva južnog Banata ovih dana kao da to osećaju pa se baš trude da dobrotom, kreaitvnišću, trudom, zalaganjem, uspesima i prijateljstvom izleče i sebe i sve oko sebe.

Iz škole „Jovan Jovanović Zmaj” stiže nam u poslednjih par dana najviše lepih vesti, što ne znači da ih samo tamo ima, pa stoga još jednom pozivamo i sve druge škole iz Pančeva i okoline da nam šalju informacije o svemu zanimljivom što se dešava kod njih i o čemu bi valjalo izvestiti javnost.

Kada je reč o školi „Jovan Jovanović Zmaj” danas ste na našoj Fejsbuk i Instagram stranici imali priliku da pogledate video koji je snimilo odeljenje V-4 sa svojim odeljenskim starešinom Vanjom Jekić, profesorkom srpskog jezika i književnosti.

Pročitajte još  OMOLJICA: Osmomartovski bazar od 6. do 8. marta

Evo ga i ovde:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Za kraj petog razreda ova ekipa napravila je, uz podršku roditelja, majice sa znakom zmaja kao simbola svoje škole, a onda je na Tamiškom keju snimila i zanimljiv spot sa simboličnim rečima pesme Tine Tarner „We don’t need another hero”.

Pročitajte još  PANČEVO: Fondacija „Svetozar Miletić” priredila radionicu za predškolce o Danu državnosti

– Majice su nastale kao podrška ideji da se razvije osećaj pripadnosti jednoj grupi, kao što je odeljenje, škola, grad i da se pojača osećaj identiteta koji je važan za razvoj mladih. Majice sa znakom mogu biti preteča uniformama koje bi bilo lepo da imamo u nekim narednim godinama. Uniforme ne treba doživeti kao uskraćivanje originalnosti pri odevanju, već kao jedan od rekvizita koji bi bili dostupni da se prikažemo kao tim koji predstavlja Grad Pančevo, školu koja nam je svima kao druga kuća, i na kraju, kao tim u jednom odeljenju – poručila je nastavnica Vanja Jekić.

A petaci nisu bili jedini koje je ovaj školski zmaj ujedinio. I učenici odeljenja VIII-1 odabrali su upravo zmaja kao amblem na majicama koje su nosili poslednjeg dana škole.

Pročitajte još  ODBOJKAŠKA SUPERLIGA: Novi poraz starčevačkog Borca, ovog puta trijumfovao Radnički

Oni su tom prilikom fotografisali sa svojom nastavnicom matematike Marijanom Nisić.

Nisu izostali ni potpisi na majicama za uspomenu na prijatelje stečene u školi i na proteklih osam godina koje su proveli zajedno.

Neki novi putevi otvaraju se pred ovom decom, a na nama je da im poželimo sreću i da im budemo podrška i vetar u leđa da nastave da razvijaju ovo seme dobrote koje u njima već klija.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: