PROČITAJTE PISMO IZ OMOLJICE: Poziv na humanitarni koncert za Milana Pavlovića koji se ne odbija, a to je VEČERAS

U ponedeljak, 13.novembra, u 19 sati, u dvorištu Osnovne škole „Dositej Obradović” u Omoljici biće održan humanitarni koncert na kome će nastupiti Tropiko bend, Dušan Svilar i bend Naš način.

Novac će se prikupljati za Milana Nocu Pavlovića (1995) iz Omoljice koji boluje od hronične bolesti bubrega i hitno mu je potrebna transplantacija.

Omoljčani su, umesto poziva na koncert napisali pismo koje vam prenosimo u celosti. Sigurni smo da, kada ga pročitate, nećete imati dilemu gde treba da budete večeras.

„Najdraža Omoljice… Poslednjih dvadeset dana u tebi se dešava jedno čudo. Vetar dobrote rasterao je sve tmurne oblake koji su se načičkali nad tobom i pustio da zraci smisla ugreju naša srca. Toplo srce nas je podsetilo kako je lepo biti Čovek. Osmeh na to kako je lepo pomoći drugom.

Svi su iskreno zatečeni brzinom kojom se prikupljao novac za Milana. 95.000 evra je delovalo kao nedostižna suma 20. oktobra. Danas, u nedelju, 12.novembra, samo nas jedan korak deli od tog cilja.

U ponedeljak, 13.novembra, u 19 časova, u dvorištu naše škole se organizuje koncert. Tropiko bend, Dušan Svilar i Naš način garantuju 2 sata dobre muzike. Donirana bina Skaj Solušna i ozvučenje i rasveta koju za tu noć donira naš Branimir Stojadinov Crepko garantuju svetski doživljaj.

Na starom, travnatom, fudbalskom terenu u školi, utabana je istorija našeg mesta. Mnogo se utakmica odigralo na njemu, tako da bolje mesto za utakmicu Milanovog života nismo mogli da izaberemo.

Na terenu smo izmerili jedan kvadrat dimenzija 81,7 m x 81,7 m. Simbolično, 6.703 kvadrata, po jedan kvadratni metar za svakog stanovnika Omoljice!

I pored toga ima još mesta, za drage komšije iz drugih sela i iz Pančeva, koji su javili da dolaze, jer žele da im srce u ponedeljak bude toplo. Ceo svet je pozvan u Omoljicu…

Ovo pismo je posebno upućeno nama koji živimo u 2.200 domova Omoljice. Nije bitno koju vrstu muzike inače slušamo. Ako smo srca podesili na frekvenciju ljudskosti, teško da će neko u večeri koncerta ostati kod kuće.

Obujmo tople cipele reda radi, a srca otvorimo za atmosferu od koje hladnoća beži. Vidimo se najmanje hiljadu nas, a to je milion koji nam fali.”

Milan boluje od hronične bolesti bubrega petog stepena. Prvi simptomi bolesti javili su se 2013 godine, a 2018. je, zbog pogoršanja bolesti, stavljen na hronični program hemodijalize na koju odlazi 3 puta nedeljno.

Ispitivan je za moguću kadaveričnu transplantaciju bubrega preko bolnice u Pančevu i na VMA i stavljen na listu čekanja 2019. godine. Milan više nema vremena za čekanje zbog čega planira da se prijavi za kadeveričnu transplantaciju u Belorusiji kako bi povećao mogućnost da što pre uradi transplantaciju i dobije novu šansu za život.

Sredstva su potrebna transplantaciju bubrega, prevod medicinske dokumentacije neophodne za odlazak na lečenje u inostranstvo, specijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Ako ste pročitali poziv Omoljčana, ne sumnjamo da ćete biti na koncertu večeras. Ako ipak niste u mogućnosti da odete, evo kako još možete da pomognete…

 

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: