OBOREN REKORD: Na Sajmu sporta u Pančevu preko 2.000 posetilaca i učesnika (FOTO, VIDEO)

Preko 2.000 mališana sa roditeljima, sportskim radnicima, učiteljima, nastavnicima i drugim našim sugrađanima, okupilo se danas pre podne na platou ispred Gradske uprave gde je održan tradicionalni Sajam sporta.

Ova manifestacija zamišljena je kao prilika da se predškolci i mlađi osnovci upoznaju sa preko 30 različitih sportskih disciplina kojima mogu da se bave u Pančevu, da se na štandovima klubova oprobaju u onima koje im deluju najinteresantnije i da tako lakše odaberu savršen sport za sebe.

Izbor je danas zaista bio težak, jer su klubovi dali sve od sebe da se predstave u najboljem mogućem svetlu.

Dobrodošlicu na Sajam prisutnima je poželeo Slobodan Boba Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

– Danas smo oborili prošlogodišnji rekord u broju učesnika, a to nisu jedine brojke na koje smo ponosni. Sportski savez Pančevo je velika porodica koja u ovom trenutku broji preko 15.000 registrovanih sportista u preko 30 različitih sportskih disciplina i više od 260 sportskih udruženja i klubova. Pančevo je grad evropskih i svetskih šampiona sa sjajnom infrastrukturom, koji i te kako ulaže u sport – rekao je, između ostalog Bitević.

Na skupu je govorio i Vladimir Ilić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije.

– Velika mi je čast da mogu da vas pozdravim ispred ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i Vlade Republike Srbije i da vam poželim da odaberete pravi sport i da postanete i dobri sportisti i veliki ljudi. Za grad Pančevo mogu da kažem da je prestonica sporta, ne samo danas nego uopšte. Ovoliki broj registrovanih klubova i sportista zaista daju razlog gradonačelniku i svim građanima da budu ponosni na svoj grad.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je Sajam sporta jedna od najlepših i najmasovnijih manifestacija u našem gradu, koja ima za cilj da pre svega deci približi sport i preko trideset sportskih disciplina koje se neguju u Pančevu.

– Danas ovde možete da se oprobate u svakom sportu koji imamo u Pančevu i da tako odaberete onaj koji vam najviše leži. Neko od vas će možda postati novi Slobodan Bitević, Anja Crevar, Andrea Stojadinov ili Dušan Borković. Neko možda i neće postići toliki uspeh, ali nisu medalje presudne. Najbitnije je da vam sport omogući da budete zdravi, da se pravilno razvijate i da izraste u vredne i poštene ljude – poručio je gradonačelnik deci.

On je dodao i to da će grad i ubuduće nastaviti da pomaže ovu i slične manifestacije.

– Mi ćemo kao grad evropskih i svetskih šampiona koji nosi epitet grada sporta uvek podržavati ovakve manifestacije i nastavićemo nesebično da ulažemo u sportske klubove, edukaciju sportskih radnika, ali i u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture.

Tokom četiri sata, koliko je trajao Sajam, deca su prisustvovala demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskih i streljačkih veština i mnogih drugih sportskih disciplina primerenih njihovom uzrastu, kao što su, na primer, šah, folklor, zumba, gimnastika…

U sklopu Sajma održano je i takmičenje u atletici „Brzinom do zvezda“ namenjeno učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole.

Pobednici će predstavljati svoju školu i grad Pančevo na finalnom takmičenju, koje će sledećeg meseca biti održano u Beogradu.

Veliko interesovanje dece, naročito dečaka, izazvalo je gostovanje poznatog Jutubera Nikole Miloševića, poznatijeg kao Đota Freestyle na štandu Fudbalskog kluba Dinamo 1945.

Đota i njegov saradnik koji se takođe pojavljuje u videima, poznat pod nadimkom Maradona, izdvojili su vreme da se fotografišu sa fanovima i da im se potpišu na patikama i dresovima, kao i da porazgovaraju sa njima o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Kompletnu galeriju fotografija sa ovog događaja pogledajte na našoj Fejsbuk stranici. Na toj stranici je i snimak uživo sa lica mesta.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.