LEP GEST: Novčane nagrade za više od 100 veličanstvenih pančevačkih đaka (SPISAK SVIH NAGRAĐENIH)

Učenicima koji su postigli uspehe na državnim i međunarodnim školskim takmičenjima u školskoj 2021/22. godini, danas su u velikoj sali Gradske uprave dodeljene novčane nagrade koje je obezbedio Grad Pančevo. Ukupno je za to iz gradskog budžeta izdvojena 771.000 dinara, a priznanja je dobilo 114 đaka. Svi oni ostvarili su impresivne rezultate, a neka od dostignuća zaista ostavljaju bez daha.

– Nagrađivanje učenika počelo je pre 14 godina, kada su bili nagrađivani samo polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin”. Nakon određenog vremena, nagrađivanje se proširilo i na učenike koji nisu imali nikakav dodir sa Centrom, i u to vreme je Grad Pančevo preuzeo brigu o tome. Od prošle godine ovakva priznanja dobijaju i učenici Baletske i Muzičke škole. To je samo jedan skroman način da se istaknu oni koji su svojim radom zavredeli da budu pohvaljeni i predstavljeni, zato što je mali broj učenika koji takva postignuća može ostvariti – rekao je dr Dragoljub Cucić, rukovodilac RCT „Mihajlo Pupin”.

Okupljene đake, koji zaista predstavljaju ekipu kojom se Pančevo može ponositi možda i više nego bilo čim drugim, pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, a zajedno sa njim nagrade je uručivala i Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

– Ovo je trenutak kojim sam zaista oduševljen. Videti na jednom mestu ovoliko naših pančevačkih učenika koji su ostvarili posebne uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima zaista budi veliki ponos. Koristim ovu priliku da vam svima čestitam na postignutim rezultatima. Vi ste pokazali da ste svetla sadašnjost Grada Pančeva i da mi sa vama imamo svetlu budućnost. Sredstva koja smo izdvojili su skroman doprinos i način da vas kao uspešne mlade ljude istaknemo i mi ćemo vas kao Grad podržavati i ubuduće  – poručio je gradonačelnik đacima u prepunoj sali Gradske uprave.

Mnogi od nagrađenih đaka svoje znanje usavršavaju u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin”. Dr Dragoljub Cucić je pohvalio to što Grad Pančevo godinama prepoznaje i ume da ceni uspehe te dece.

Učenici su priznanja na takmičenjima osvajali na najrazličitijim takmičenjima. Jedan od njih je Ilija Serafimović koga upravo u subotu očekuje odlazak na svetsko prvenstvo u Ujedinjene Arapske Emirate. Ilija je učenik trećeg razreda Gimnazije „Uroš Predić”.

Ilija Serafimović

– Ovojio sam tri nagrade u prošloj školskoj godini: drugu nagradu na državnom takmičenju iz matematike, prvu nagradu u istraživačkim radovima takođe iz oblasti matematike za rad na temu „Matematika i šah” i prvo mesto na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema u Rigi u Letoniji. Mislim da je bitno da Grad prepoznaje mlade talente i da im daje dodatni podsticaj, jer koliko god da neko voli tu nauku, ako ima podršku, rezultati će mu biti samo još bolji. U subotu krećem u Ujedinjene Arapske Emirate na svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema. Idem kao član reprezentacije Srbije zajedno s mojim trenerom Mariom Kovačevićem i velemajstorom Bojanom Vučkovićem. Nadam se da ćemo tamo barem ponoviti uspeh od prošle godine kada smo bili treći na svetu – rekao je Ilija.

Aleksandar Stanić pohađa drugi razred Srednje muzičke škole „Jovan Bandur”, a letos je dobio je gran-pri na 52. ŽISEL-u za film „Pupin i ja” i prvu nagradu za režiju.

aleksandar stanić
Aleksandar Stanić

– To je došlo prirodno jer sam već imao neke uloge kao glumac, pa sam želeo da se u potpunosti prepustim svetu filma. Da ne budem lažno skroman, kad sam pogledao gotov film, očekivao sam neku nagradu.

Hani Tadić, učenici sedmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević” najbolje ide srpski jezik, a dvogodišnje pripreme za takmičenja urodile su plodom.

Hana Tadić

– Osvojila sam dve nagrade iz srpskog jezika: drugu nagradu na republičkom takmičenju u organizaciji Društva za srpski jezik i treću nagradu na republičkom takmičenju iz istraživačkih radova iz oblasti gramatike. Bilo je zaista teško, potrebno je dosta truda i rada. Spremala sam se još od petog razreda ali svake godine su nam otkazivali takmičenje zbog korone i na kraju se trud isplatio – istakla je Hana.

Evo i spiska svih nagrađenih učenika, nagrada koje su oni osvojili i njihovih mentora (kliknite na sliku da uveličate):

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: