NAGRADA ZA PANČEVCA: Relja Jarkovački nabolji basprimaš na „Tamburica festu”

Orkestar „Tamburatorijum” iz Pančeva takmičio se u subotu, 16. septembra, sa još pet ansambala iz inostranstva na 16. Svetskom festivalu tamburaške muzike „Tamburica fest” koji se u Novom Sadu održava od 15. do 17. septembra.

Konkurencija je bila žestoka, svi orkestri su bili fantastični, a glavna nagrada otišla je ansamblu „Kverkus” iz Hrvatske.

Dodeljeno je još nekoliko priznanja, a jedno od njih dobio je naš Pančevac, Relja Jarkovački (2003), koji svira u „Tamburatorijumu”. Njemu je, naime, pripala plaketa za najboljeg basprimaša na festivalu.

Pročitajte još  U „APOLU”, 21. JULA: Letnja berza ploča i diskova

– Bilo je sjajno na nastupu! Vrlo smo zadovoljni kako smo odsvirali i kako je izgledao ceo program. Kolege iz Hrvatske su zasluženo odnele pobedu i drago nam je zbog njih, zaista su sjajan sastav i bili su odlični na sceni. Članovi našeg orkestra su i Uroš Čalić, Nikola Kozlovački, Arsenije Višnjički, Vladimir Vojnak i Danilo Marijanović, a naš pevač je Milan Bukilić. Uroš i Nikola i ja sviramo basprim, Arsenije kontru, Vlada bas i Danilo prim. Naš rukovodilac i saradnik je Stefan Fuks, on nam je spremio program, pomogao nam u organizaciji i spremio na za takmičenje, na čemu smo mu veoma zahvalni – poručio je Relja Jarkovački.

Pročitajte još  OVOG VIKENDA U KAČAREVU: MC Coyote organizuje 22. Međunarodni moto-skup

Evo kako je zvučao nastup „Tamburatorijuma” u Novom Sadu:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Nagradu za umetnički izraz na „Tamburica festu” dobio je tamburaški sastav iz Bosne i Hercegovine, plaketa za negovanje tradicije uručena je orkestru iz Severne Makedonije, a za najbolju interpretaciju žiri je nagradio orkestar iz Crne Gore.

Pročitajte još  U GALERIJI DOMA OMLADINE: Izlažu Katarina Rakić i Radmila Korać

Za najboljeg vokalnog solistu proglašena je Adrijana Jela iz Slovenije. Najbolji begešar i primaš, Dušan Čugalj i Josip Živčić dolaze iz već pomenutog hrvatskog orkestra „Kverkus”. Pobednicima je nagrade uručio dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor „Tamburica festa”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: