KOLIKO KOŠTA ŽIVOT: Starčevac (45) pretučen u novogodišnjoj noći zbog ceha u kafani, preminuo na Božić

Novogodišnja noć u Pančevu nije protekla tako mirno kako se u prvi mah činilo. Jedna stavka u izveštaju Službe hitne pomoći Pančevo za 1. januar, sedam dana kasnije pretvorila se u pravi košmar.

U izveštaju je pisalo ovo:

„Iza zgrade Arhiva je zatečena osoba sa povredom glave. Nakon pregleda je prevezena do bolnice.”

 Na Božić, 7. januara, lice koje se ovde spominje, preminulo je. U pitanju je, kako nezvanično saznajemo, Dragomir Jevtić (45) iz Starčeva, radnik JKP „Zelenila”, o kome su, kako je njegova sestra navela na društvenim mrežama, svi imali samo reči hvale.

U ovoj priči bilo je posla za Osnovno javno tužilaštvo i Policijsku upravu Pančevo. Potencijalni krivci – jedva punoletni.

Pročitajte još  ODBOJKAŠKA SUPERLIGA: Novi poraz starčevačkog Borca, ovog puta trijumfovao Radnički

A saopštenje glasi ovako:

– Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa Policijskom upravom Pančevo uhapsilo N. G. (2004) i A. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda, usled čega su doveli u opasnost život oštećenog D. J. Oni su u toku noći 31.12.2023./1.1.2024. u Pančevu, u ugostiteljskom objektu „Moja kafana“ fizički napali oštećenog D. J. tako što su mu zadali više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, a potom oštećenog, koji je bio bez svesti, preneli iza zgrade Arhiva Pančevo, gde je pronađen od strane Službe hitne pomoći Pančevo.

Zgrada Istorijskog arhiva iza koje je Hitna pomoć pronašla povređenog

Prema nezvaničnim saznanjima, Dragomir je 31. decembra uveče proveo neko vreme u kafani sa mladićima koje navodno nije odranije poznavao. Zajedno su popili nekoliko alkoholnih pića, a do svađe je došlo, kako navode izvori, oko toga ko će platiti ceh. Dragomir ga je na kraju, nažalost, platio glavom.

Pročitajte još  PANČEVO: Fondacija „Svetozar Miletić” priredila radionicu za predškolce o Danu državnosti

On je navodno krenuo iz kafane da ne zakasni na poslednji autobus za Starčevo koji polazi u 23 sata. Mladići koji su s njim sedeli su to shvatili kao odbijanje da plati račun, brutalno su ga pretukli, da bi ga, kada je ostao bez svesti, ostavili u prolazu između zgrade Istorijskog arhiva i Zelene pijace.

Sedam dana kasnije, Dragomir, poznat po nadimku Gile, o kome govore kao o dobrom čoveku, izgubio je borbu za život. Cena – navodno četiri vinjaka.

Pročitajte još  U SUBOTU, 24. FEBRUARA: Koncert Tamburaškog orkestra Pančeva povodom jubileja

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenima N. G. i A. B. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osnovno javno tužilaštvo je donelo naredbu da se izvrši obdukcija preminulog, a nakon nalaza i mišljenja, koji se navodno očekuju već do kraja današnjeg dana, spisi predmeta biće upućeni Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, kao stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu, na dalju nadležnost i postupanje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: