KAPA DOLE ZA „PASAŽ” I FOTO STUDIO „NIKOLIĆ”: Poklonili garderobu i fotografije maturantima škole „Mara Mandić”

Nije samo istina ta koja uvek izađe na videlo, izgleda da se isto dešava i kad je o humanosti reč. Naročito je to slučaj onda kad učinite dobro delo i poželite da se o tome ne govori i da se ne zna da ste to bili vi. E baš tada kao da vam se, hteli-ne hteli, na čelu pojavi neonski natpis: „Ovo je taj dobar čovek!”.

U ovom slučaju nemamo dva čoveka, nego čitava dva preduzeća sa tim neonskim natpisom. Da nam nisu iz škole „Mara Mandić” javili kakve su lepe stvari njihovi maturanti doživeli ovih dana, možda bi ti znaci bili manje uočljivi, ali sada ne možemo da odolimo vam ne ispričamo i ovu zdravu priču…

Ako ste ovih dana razgledali fotografije maturanata osnovnih i srednjih škola u „izlogu” zgrade Gradske uprave u Pančevu, primetili ste možda da na panou ŠOSO „Mara Mandić” nema logotipa fotografskog studija koji je uradio fotografije. Mogli ste možda da prepoznate stil i da posumnjate ko je to zaboravio da se potpiše…

Pročitajte još  OMOLJICA: Osmomartovski bazar od 6. do 8. marta

Ako ste, poput nas, pomislili da se iza toga krije neko human ko svoj rad nije naplatio, a nije ni želeo da se za to zna, bili ste u pravu.

Iz škole „Mara Mandić” potvrdili su da je baš tako bilo.

– U pravu ste, Foto studio „Nikolić” je našim maturantima poklonio fotografije za tablo i još po nekoliko dodatnih fotografija. I to nije prvi put da deca iz naše škole doživljavaju tako lep gest. Ekipa iz tog studija često na takmičenjima i nekim javnim dešavanjima fotografiše i naše đake i pošalje nam fotografije. Ove godine je isti tim s radošću prihvatio da uradi fotografije za pano svim našim maturantima osnovne i srednje škole i da im ih pokloni – kažu iz škole „Mara Mandić”.

Pročitajte još  POKLANJAMO KARTE: „Kruševac geto” sa predstavom „Tašta ne prašta” u Pančevu 28. februara

 

U školi dodaju i to da je maturantima divno iznenađenje priredila i modna kuća „Pasaž” koja je decu obukla za matursko veče.

– Već par godina unazad deca iz naše škole dobijaju na poklon garderobu od ove modne kuće. Ove godine su nas iz „Pasaža” sami pozvali i ponudili da obuku i dečake i devojčice za maturu. Možete zamisliti koliko su deca bila srećna – kažu članovi kolektiva.

Svi su prošetali do butika, u jednoj grupi dečaci, u drugoj devojčice, i dobili odrešene ruke da izaberu šta god žele, a pri izboru su im modnim savetima pomogle vlasnica Ivana Mitrović i prodavačice u butiku.

Pročitajte još  PLIVANJE: Anja Crevar u finalu Svetskog prvenstva u Dohi, večeras pliva za medalju!

– Dečaci su izabrali košulje ili majičice i pantalone, a devojčice su se opredelile za haljine. Svi su mogli da isprobaju i odaberu šta god požele tako da je ceo ugođaj bio fenomenalan i deca su stvarno imala dan za pamćenje – kaže jedna od njihovih nastavnica.

Odabrane modne kombinacije maturanti će poneti u četvrtak, 29. juna, na svojoj maturskoj večeri. A kako su ispali na fotografijama pogledajte kad budete prolazili pored Gradske uprave.

Nama preostaje da se, verujemo u ime mnogih Pančevki i Pančevaca, zahvalimo svim organizacijama, pojedincima i preduzećima poput dva ovde pomenuta zbog kojih je Pančevo i dalje grad sa dušom, i to povelikom. Svaka čast!

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: