JABUKA: Tretman suzbijanja komaraca 14. i 15. maja, PČELARI obratite pažnju

Jabuka je sledeće naseljeno mesto sa teritorije Pančeva u kome će Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju „Eko-san plus” izvršiti tretman suzbijanja odraslih komaraca. Kako najavljuju iz tog društva, tretman bi trebalo da bude sproveden u subotu, 14. maja, pod uslovom da se za to stvore povoljni meteorološki uslovi. Tretman će biti izveden uređajima sa zemlje trajaće od 18 do 21 sat.

U pojedinim delovima Jabuke biće izvedeno i zadimljavanje u nedelju, 15. maja, u ranim jutarnjim časovima, pa pčelari treba da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

Inače, „Eko-san plus” u Pančevu i svim naseljenim mestima od 5. maja sprovodi i akciju prolećne sistematske deratizacije u domaćinstvima, zgradama za kolektivno stanovanje, nehigijenskim naseljima i priobaljima.

– Operativni izvršioci firme „Eko-san plus” su prepoznatljivo obučeni i obeleženi tokom rada na terenu. Napominjemo da je sistematska deratizacija za građane potpuno besplatna i da ne treba da plaćaju za tu uslugu. Takođe, molimo građane da spreče decu i domaće životinje da dođu u kontakt sa preparatom za deratizaciju – kažu u ovom društvu.

Uporedo sa izvođenjem sistematske deratizacije vrši se i raspodela kesica sa larvicidom za suzbijanje larvi komaraca po domaćinstvima.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *