IZLOŽBA U DOMU OMLADINE: Književni karavan kroz Južni Banat

Povodom obeležavanja Marta meseca srpskog jezika, članovi Podružnice Društva za srpski jezik i književnost za opštine Pančevo, Opovo, Kovačicu i Alibunar organizovali su izložbu pod nazivom „Književni karavan kroz Južni Banat” koja je danas otvorena u Domu omladine u Pančevu. Izložba je sastavljena od plakata koje su pripremili učenici škola iz navedenih opština sa svojim nastavnicima.

Na plakatima su deca i nastavnici predstavili znamenite književnike koji potiču iz njihovog mesta ili po kojima njihova škola nosi naziv.

Pročitajte još  POTREBAN PRODAVAC U POSLASTIČARNICI: „Anči kolači” širi tim, uslovi odlični!

Prema rečima organizatora, veliki broj škola se odazvao ovoj akciji, pa će posetioci imati priliku da vide radove učenika iz osnovnih škola iz Sakula, Barande, Jabuke, Omoljice, Starčeva, Banatskog Brestovca, Kovačice, Alibunara, kao i iz velikog broja osnovnih i srednjih škola iz Pančeva.

– Zanimljivo je što se na plakatama nalaze manje poznate informacije o znamenitim ličnostima, pa će posetioci kraj fotografija i crteža moći da pročitaju i zanimljive podatke iz života književnika – rekao je profesor Dragomir Burnać, predsednik za Književnu olimpijadu u Podružnici Društva.

Pročitajte još  PANČEVO: Održana vanredna akcija davalaštva krvi ispred Policijske uprave

Izložba u holu Doma omladine biće otvorena do 8. aprila, a kako je najavila profesorka Marija Popović, predsednica zadužena za jezik i jezičku kulturu u Podružnici, pored izložbe, u martu su planirana i dva predavanja u Gradskoj biblioteci.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: