PANČEVO: Istorijski uspeh košarkaša Gimnazije „Uroš Predić”

Košarkaši Gimnazije „Uroš Predić” postigli su u ovoj školskoj godini uspeh kakav Pančevo ne pamti! Oni su se, po prvi put u istoriji svoje škole i čitavog grada, plasirali na državno prvenstvo u dve discipline: u basketu 3×3 i košarci 5×5, osvojivši tri stepena takmičenja – opštinsko, okružno i međuokružno i donevši školi 6 pehara.

Takmičenja su krenula u novembru, odnosno decembru prošle godine. Već od opštinskog nivoa videlo se da se momci iz Pančeva ne šale i da su rešeni da idu do samog kraja.

Na opštinskom takmičenju u basketu 3×3, održanom u Tehničkoj školi „23. maj” početkom decembra 2023, predstavio se tim u sastavu: Vuk Božić (kapiten), Luka Uzelac, Sava Ilić, Veljko Keljević i Filip Slijepčević, a pripremio ih je profesor Filip Hakaj.

Tu je pao prvi pehar. Na okružnom takmičenju krajem februara, isti tim je u finalu, održanom u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu, pokorio Vršac, da bi na međuokružnom takmičenju krajem marta u Banatskom Novom Selu momci porazili tim Matematičke gimnazije iz Beograda u polufinalu, i ekipu iz Zrenjanina u finalu, i tako kompletirali kolekciju od tri pehara i obezbedili plasman u najviši rang takmičenja.

Pročitajte još  NEVEROVATAN USPEH: Silva Vračar ubedljivo pobedila na takmičenju i osvojila harfu za Muzičku školu

I u drugoj disciplini, košarka 5×5, tim Gimnazije je takođe briljirao i izborio se za plasman na republičko takmičenje! I ovo se desilo po prvi put u istoriji škole, a možda i grada.

Tim su činila neka već poznata imena, ali i neka nova: Veljko Keljević (kapiten), Đorđe Mitrović, Živko Mirković, Luka Uzelac, Filip Slijepčević, Vuk Božić, Đorđe Kladarin, Stefan Dozet, Sava Ilić, Predrag Luković i Mihajlo Živković, a pripremila ih je profesorka Aleksandra Radmanović.

I u ovom slučaju je putanja do državnog prvenstva bila slična. Momci su osvojili opštinsko takmičenje koje se igralo u novembru 2023. u Medicinskoj školi „Stevica Jovanović” u Pančevu, pa zatim i okružno takmičenje u decembru u Vršcu, gde su pobedili Kovin u polufinalu i Vršac u finalu.

Pročitajte još  DŽUDO: Pet medalja za Dinamo na Kupu cara Konstantina

Zanimljivo je da je na istom takmičenju i ekipa devojaka iz Gimnazije bila vrlo uspešna i osvojila drugo mesto. Za ženski tim igrale su Dijana Kecman, Teodora Prelić, Mia Perovanović, Milica Maleš, Nina Isailović i Una Brkić.

Na međuokružnom takmičenju koje se igralo takođe u decembru u hali „Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, pančevački gimnazijalci su u polufinalu savladali velikog favorita – ekipu Treće beogradske gimnazije. Kako naši Pančevci kažu, reč je o timu koji igra u egalu sa Sportskom gimnazijom iz Beograda, koja je pritom aktuelni prvak sveta. Da ove reči nisu olako izrečene, svedoči činjenica da su u timu Treće beogradske gimnazije vrlo talentovani košarkaši Mege i Dynamica.

I na kraju, u finalu međuokružnog takmičenja, odneli su ubedljivu pobedu, sa 20 poena razlike, u duelu protiv Zrenjanina.

Pročitajte još  DŽUDO: Dve bronze za Dinamo ovog vikenda

Na taj način su obe ekipe iz pančevačke Gimnazije u obe discipline osvojile 6 pehara, bez izgubljene utakmice i obezbedile plasman u završnicu državnog prvenstva, odnosno na Olimpijske igre u Novom Sadu.

Ovi talentovani sportisti izborili su se za priliku da se takmiče sa najboljim ekipama srednjoškolaca iz Srbije i da predstave svoju školu i svoj grad u najlepšem mogućem svetlu.

Ekipa 5×5 će se na Olimpijskim igrama u Novom Sadu takmičiti 25. i 26. maja, a ekipa 3×3 svoju šansu da uzme i „olimpijsko” zlato ima 29. maja. Sudeći po svemu što su ovi momci do sada postigli, imamo razloga da se nadamo lepim vestima i iz Novog Sada. A isto tako imamo razloga da već sada budemo preponosni na njih!

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: