DŽUDO KLUB TAMIŠ: Još jedno iznenađenje za Andreu Stojadinov

U Džudo klubu Tamiš razloga za slavlje i svečanu atmosferu ima bar jednom nedeljno. Veliki broj sportista trenira u klubu i većina njih je toliko talentovana i posvećena da sa svakog takmičenja donose medalje i pehare.

Jedna od najvećih „zvezda” kluba kada je reč o dometima koje je do sada dostigla svakako je Andrea Stojadinov. Samo ovog meseca ona je osvojila zlato i srebro na prestižnim Grend slem turinirima. Nakon zlata osvojenog na Grend slemu u Taškentu 3. marta, na još jednom takvom turniru održanom 26. marta u Tbilisiju, Andrea je, kao što smo već pisali, osvojila srebro.

I kao i prošlog puta, po povratku u Pančevo, na prvom treningu u Džudo klubu Tamiš ponovo ju je dočekalo iznenađenje – svi članovi kluba okupili su se da joj čestitaju, da se počaste tortom i da čuju utiske sa ovog međunarodnog takmičenja.

Svakom od ovih mladih džudista san je da pođe Andreinim stopama, pa su saveti ove sportistkinje i njenog brata i trenera Alekse – zlata vredni.

A kada je reč o daljim Andreinim planovima, treba znati da se godišnje u svetu održava 12 ili 13 džudo gren slemova, a uz to i tri ili četiri gran-prija, koji vrede nešto manje od grend slema. Grend slem u Tbilisiju jedan je od dva koji se održavaju do maja i na kojima je Andrea najavila učešće kako bi skupila što više poena za olimpijsku normu.

Ovaj prvi je prošao odlično, pa ostaje još jedan, a nakon toga Pančevku od 7. do 14. maja očekuje Svetsko prvenstvo u Dohi. Ona se nada da će se i odatle vratiti sa zlatom, a Pančevo joj drži palčeve da tako i bude!

Fotografije: Džudo klub Tamiš

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: