DONACIJA FSS ZA JOŠ ČETIRI KLUBA: Opremu dobili i fudbaleri u Ivanovu, Banatskom Novom Selu, Kačarevu i Glogonju

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije nastavljaju da obilaze fudbalske klubove u selima u južnom Banatu i da im poklanjaju vrednu opremu. Danas su, posle Omoljice, Banatskog Brestovca, Dolova, Hajdučice, Dubovca i Bavaništa, na red došli Ivanovo, Banatsko Novo Selo, Kačarevo i Glogonj. Ova četiri kluba obišao je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije u pratnji Aleksandra Stevanovića, gradonačelnika Pančeva i Dejana Perića, generalnog sekretara Sportskog saveza Pančeva.

U svim selima situacija je slična: fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, veliki broj dece seoski stadioni privlače poput magneta, treniraju i mlađi i stariji u različitim kategorijama i ligama, uspesi ne izostaju, ali finansija uvek fali, pa se na donacije gleda sa velikom zahvalnošću.

To je potvrdio i Joška Duduj, predsednik FK Strela iz Ivanova:

– Mi smo danas dobili kompletnu opremu, lopte i još neke rekvizite za decu. Takve donacije uvek znače. Mali smo klub, takmičimo se u Ligi sedam, to su deca od 12-13 godina, tako da će i nama kao klubu, a naročito roditeljima značiti ova donacija jer neće imati svojih izdataka.

Klub u Ivanovu broji između 35 i 40 članova.

Pročitajte još  DŽUDO: Medalje za Tamiš na Kupu „Trudbenik Kortega”
FK Strela Ivanovo

U Banatskom Novom Selu radi FK Sloga, a mladi fudbaleri se takmiče u različitim rangovima. Prema rečima predsednika kluba, među pionirima je oko šezdesetoro dece, a tu je i oko 25 kadeta i 30 seniora.

Prošle godine su pioniri bili prvi na tabeli, a sada su kadeti prvoplasirani. Kako kažu u igrači, podrška FSS-a im daje dodatni podstrek da budu još bolji.

FK Sloga Banatsko Novo Selo

Obilazak se nastavio u Kačarevu, a Branislav Nedeljković, predsednik tamošnjeg kluba Jedinstvo Stević rekao je sledeće:

– Danas smo dobili vrednu donaciju Fudbalskog saveza Srbije u vidu dresova, lopti i štucni koje će značiti našem klubu na predstojećim takmičenjima. Klub trenutno broji preko 70 članova i takmičimo se u više kategorija. Prvi tim nam je u Prvoj južnobanatskoj ligi, petom rangu takmičenja, imamo i Ligu sedam, Ligu devet, pionire i školu fudbala koja broji oko dvadesetoro dece uzrasta od 5 do 7 godina. Zadovoljni smo uspesima kluba. Svaka donacija nam znači budući da je u današnje vreme teško opstati i održavati jedan klub.

FK Jedinstvo Stević Kačarevo
FK Jedinstvo Stević Kačarevo

Sa fudbalerima u Glogonju radi trener Nebojša Petrović.

Pročitajte još  PANČEVO: U Narodnoj bašti zasađen ružičnjak od 65 ruža u obliku pluća, a ovo je simbolika...

– Sa decom u Glogonju radim već dugo, u poslednjih 20 godina sam sve generacije izveo na put. Nastojim da ih usmeravam na pravi način: pre svega mi je važno da to budu dobri ljudi, pa tek onda sportisti. Zahvaljujem se Fudbalskom savezu na donaciji, to je za nas velika stvar i stimulans da nastavimo ovim putem.

Glogonj

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je na kraju današnjeg obilaska u Glogonju izrazio zadovoljstvo što ima priliku da, kao i u prethodnim selima, vidi veliki broj dece na fudbalskom terenu:

Pročitajte još  FUDBAL: Sulejman Mare i Augusto Maks pojačali Železničar

– Nakon što smo danas obišli fudbalske klubove u još četiri pančevačka naseljena mesta, mogu da potvrdim ono što smo ustanovili i prethodnih dana: da je rad sa decom svima nama na prvom metu, da su deca najvažnija. I ovde vidimo oko šezdesetoro najmlađih koji stasavaju na ovom terenu, a taj teren je već iznedrio velika imena u našem fudbalu. I danas smo razgovarali sa rukovodstvom i trenerima klubova kako bismo sagledali koji su to problemi s kojima se oni susreću i koji im onemogućavaju normalno funkcionisanje. Sigurno da ćemo ih kao Grad podržati na razne načine kako bismo im omogućili da nastave da traju i budu mesto okupljanja naše dece i putokaz ka zdravom razvoju i zdravom životu – poručio je Stevanović.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: