DOM ZDRAVLJA PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi, radiće se kardiološka dijagnostika

Akcije preventivnih pregleda koje organizuje Dom zdravlja Pančevo nastavljaju se u nedelju, 7. aprila, od 8 do 16 sati u Centru za prevenciju u Ulici Miloša Obrenovića 2b.

Ovog puta će se raditi kardiološka dijagnostika, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Uzorkovanje krvi u laboratoriji će se raditi od 8-10 sati.

– Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok oboljevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti, a to su: visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje i nedovoljna fizička aktivnost. Ovim pregledima želimo da ukažemo na značaj prevencije i da preventivne preglede učinimo pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti – navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Pročitajte još  PANČEVO: U ponedeljak se otvara novi prostor Galerije savremene umetnosti, a istog dana i prva izložba

Za pregled nije potrebno zakazivanje, već treba samo da odete u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u nedelju 7. aprila, od 8 do 16 sati.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: