DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Otvorena vrata za vakcinaciju tinejdžera HPV vakcinom od 8. do 12. aprila

Dom zdravlja Pančevo obaveštava sugrađane da će od 8. do 12. aprila od 8 do 18 sati, biti održana nedelja otvorenih vrata posvećena promociji vakcine Gardasil 9.

– Vakcina je namenjena prevenciji (sprečavanju) nastanka infekcija izazvanih HPV virusom, koje dovode do karcinoma grlića materice kod žena, a kod oba pola do pojave kondiloma, karcinoma spoljnih polnih organa, anusa i ždrela – navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Pročitajte još  PROLEĆNO PRVENSTVO KROSA BEOGRADA: Bronza za Pančevca Lava Grujevića

Vakcinacija se obavlja u prostorijama za zdravu decu Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece (Školskog dispanzera). Potrebno je samo poneti zdravstvenu knjižicu deteta, kako bi se u navedenom periodu vakcinisalo bez zakazivanja.

– Vakcina je besplatna za decu od 9 do 19 godina, a nedelja otvorenih vrata je posebno namenjena učenicima 2006. godišta, kako bi iskoristili poslednju priliku da se vakcinišu o trošku države. Stoga i slogan navedene akcije glasi: „Iskoristi priliku – Ne propusti HPV vakcinu” – piše u saopštenju.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: