DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Nov sanitet na poklon od resornog ministarstva

Foto: Dom zdravlja Pančevo

Pančevački Dom zdravlja jedna je od 95 zdravstvenih ustanova u Srbiji koje su od Ministarstva zdravlja dobile po jedno specijalno sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom.

Svečanoj primopredaji upriličenoj u subotu, 12. marta, u Beogradu prisustvovali su dr Zorica Sokić, v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo i Slobodan Knežević, šef voznog parka te ustanove.

Foto: Dom zdravlja Pančevo
Foto: Dom zdravlja Pančevo

– Ovo vozilo je od izuzetnog značaja za našu ustanovu s obzirom na to da su potrebe za zbrinjavanjem pacijenta iz godine u godinu sve veće. Samo u prošloj godini je ukupan broj pređenih kilometara u Službi hitne medicinske pomoći bio preko 500.000, što je za oko 80% više od planiranog broja. Pokušavaćemo da i u narednom periodu obnavljamo vozni park sanitetskih i transportnih vozila kako bismo unapredili kvalitet zdravstvenih usluga svim korisnicima u našoj lokalnoj zajednici kroz obezbeđivanje najvišeg mogućeg standarda i načela efikasnosti i pristupačnosti zdravstvene zaštite – navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

One thought on “DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Nov sanitet na poklon od resornog ministarstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *